Min søster fant denne oppskriften i D2 (Dagens Næringsliv sitt magasin) og da jeg så oppskriften måtte jeg bare prøve å lage den.
Her har du ingredienser som jeg selv liker svært godt – mandelpoteter – parmesan – brokkoli – pesto – mozzarella.
Jeg lovte på min Instagramprofil – https://instagram.com/singe å komme med oppskriften, her er den med min vri. Jeg har stort sett fulgt oppskriften, men endret litt utformingen og hadde ferdiglaget rød pesto fra Tjøme kolonial.
Jeg har aldri laget pasta tidligere og dette ble en mellomting – hjemmelagd er bare så mye bedre. Bruk denne retten som en lunsj, noe ekstra godt en kveld eller ved siden av en hovedrett, da har du f.eks både poteter og grønnsaker til kjøttretten.
INGREDIENSER
- 6 store mandelpoteter
- 4 ss revet parmesan
- 2 eggeplommer
- 8 ss hvetemel
- 1/2 brokkoli
- litt olje
- 2-3 hvitløk fedd
- salt og pepper
- 1 stor bit mozzarella
- 2 ss smør
SLIK GJØR DU
- Skrell og kok mandelpotetene, kjenn etter når de er møre og hell av vannet.
- La potetene ligge i en sil og renne av seg. Potetene skal være helt tørre før du enten presser de igjennom silen eller knuser de godt sammen med en sleiv/gaffel slik at det blir en fin potetmasse.
- Bland inn parmesan, mel og eggeplommer til en fast og fin deig. Deigen var lett og blande sammen, men potetenes væskeinnhold kan variere så ev. tilsett litt mer mel. Litt salt og pepper etter smak.
- Deigen skal ikke sette seg fast på din bakematte, kjevle den ut til en jevn og rund plate eller to, ca. 1 cm høy
- Slipp den ned i kokende vann i ca. 3 minutter.
- Løft den så over i en kjele med kaldt vann for rask avkjøling.
- Jeg lot pastaplatene ligge på et underlag smurt med litt olje frem til steking.
- Pestoen hadde jeg kjøpt ferdig - bruk grønn eller rød etter hva du liker.
- Så stekte jeg små brokkolibuketter i stekepanne med smør, vann og litt salt. Skru opp varmen og la vannet koke ut sammen med smøret, men pass på så ikke brokkolien brenner seg. Brokkolien blir da lett karamellisert i smøret og legges til side med et lokk over.
- Stek så pastapotetputene i pannen med litt olje/smør og hvitløk.
- La de brune seg på begge sider slik at de blir gylne og sprø på utsiden og myke på innsiden.
- Server de rett fra pannen, smør på litt pesto, legg på mozzarella og brokkolibuketter , toppet med basilikumblader og kanskje litt mer pesto.
TIPS
Jeg lagde flere porsjons pastaputer med en utstikker og en liten skål. Da fikk jeg mange mindre runde plater til servering eller lag den formen du vil på platene. Jeg har kjøpt en bakematte på Claes Olsson og den fester ingen deig seg på når jeg skal kjevle ut. Har du rester av spinat eller slitne urter kan du blande disse sammen med melet i en blender. Da får du en grønn og fin potetpastadeig.