Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
Tilbehør

Fastelavensboller med 4 ulike fyll – Oreokjeksmiks, Bringebærkrem, Mandelfyll og Nutella

av singelkokken 27/02/2022 0 kommentar 185 visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
185

Fastelavensboller hører til i februar og på en deilig søndag – bak boller, del med familie og venner.

Jeg har laget fastelavensboller med 4 ulike fyll. Du velger det fyllet du liker best eller kanskje din helt egen miks eller bare en luftig, god krem.

Bollene er laget på Tangzhongmetoden og det gjør de ekstra saftige, myke og holdbare i flere dager uten og måtte fryse de – ihvertfall 2-3 dager. Dette er bare en jevning av mel+melk som du varmer opp og avkjøler før du tilsetter den i bolledeigen.

Skriv ut
Serveringer: 20 Preptid: 2 timer Koketid: 2 timer 2 timer
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

Bolledeig med jevning

  • Til jevningen trenger du - 2 dl melk + 40 g mel
  • Bolledeigen :
  • 460 g mel
  • 1 dl sukker
  • 1,75 dl kald melk
  • 20 g fersk gjær
  • 1-2 ts kardemomme
  • 1 egg
  • 1 klype salt
  • 75 g smør i terninger

4 ulike fyll

  1. Bringebærsyltetøy i kremen
  2. Nutella i en grop av bollen og gjerne litt i kremen eller litt kakaopulver
  3. Oreokjeks (forklarer i oppskriften hvordan du lager denne kremen)
  4. Mandelfyll i en grop av bollen med krem på toppen (forklares i oppskriften)

 

 

SLIK GJØR DU

  • Jevningen lager du ved å blande melk og mel til kokepunktet i en kjele, behøver ikke koke, rør det godt sammen og avkjøl helt før du har det i deigen
  • Elt jevningen sammen med de andre ingrediensene bortsett fra smøret med en eltekrok i minst 15 minutter
  • Tilsett så smøret i terninger litt av gangen, elt videre og øk hastigheten noe i 5-10 minutter til
  • Sjekk gjerne deigen med "glutentesten", du strekker en deigbit mellom to fingre og skal kunne trekke den ut og se igjennom en tynn deig, hvis ikke må du elte noen minutter til for å få en smidig og luftig deig
  • Sett til heving til dobbel størrelse, ca. 1 time
  • Bak ut boller på ca. 40/50 g og etterhev i ca. 45 minutter - jeg fikk over 20 boller av denne deigen
  • Pensle gjerne bollene med egg og stek de på 225 grader midt i ovnen i 8-12 minutter avhengig av din ovn
  1. Bringebærkremen er bare litt syltetøy tilsatt kremen og noen ferske bær som pynt under lokket på bollen sammen med kremen.
  2. Oreokjeksene brukte jeg nesten en pakke. Ta kjeksene forsiktig fra hverandre, skrap forsiktig av kremen, bland den med 1 beger Philadelfia naturell ost og inn i kremen. Du må knuse kjeksene i en blender til pulver og ha i kremen.
  3. Nutella hadde jeg i en grop jeg lagde i bollene, ta ut forsiktig litt bolledeig etter at du har skåret av et lokk, fyll inn en ss Nutella og gjerne litt krem på toppen med kakaopulver i.
  4. Mandelmassen/kransekakemasse/marsipan rev jeg på et rivjern og blandet ut med 1-2 ss fløte. Denne kremen la jeg også i en grop på bollen og med krem på toppen.

TIPS

Kos deg med fastelavensboller og hvorfor ikke hele året. Prøv gjerne "Tangzhong"metoden for smidigere boller som holder lenger og smaker enda bedre. Dette er ikke noe hokus pokus, rett og slett bare en jevning. Lag den gjerne dagen før og sett til avkjøling i kjøleskapet. Prøv deg frem med fyll du liker eller bare krem - 4 forslag har du her i denne oppskriften.

Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

bollerbringebærbringebærkremfastelavensbollerfløtekremgjærjevningkakaopulverkremmandelmassemarsipanmelismelisdryssnutellaoreokjekssjokoladetangzhongmetoden
0 kommentar 0 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Blomkålsuppe med chorizo og cheddar

    04/04/2021
  • Gode fyrstekaker i små former

    04/04/2021
  • Nøttebunn med sjokoladekrem og pynt

    29/12/2021
  • Raita – Yoghurtdressing med tomater

    04/04/2021

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt