Nanbrød er en av mine favoritter når jeg er ute på indisk restaurant og ofte har de ulike type smaker.
Jeg har aldri laget dette før fordi jeg trodde det var vanskelig, men det er det ikke. Her har jeg laget et helt vanlig nanbrød, men skal prøve litt andre type smaker fremover.
Det er nesten litt lykkefølelse når du ser de popper opp i ovnen, men følg godt med ellers blir de fort brent.
Jeg fant forresten denne oppskriften i boken: «God mat hele uka» til Lise Finckehagen – masse gode oppskrifter der.
INGREDIENSER
- 1 ½ dl melk
- 1 ½ dl yoghurt naturell
- 15 g fersk gjær
- 1 ts salt
- 1 ½ ts sukker
- 1 ts bakepulver
- 400 g hvetemel
- 1 dl smeltet smør
- 4-6 fedd hvitløk skåret i tynne skiver
- 1 liten bunt koriander
SLIK GJØR DU
- Bland yoghurt og melk i en kjele og varm opp til ca. 30 grader
- Rør gjæren ut i væsken
- Sikt mel i en bolle, tilsett bakepulver, sukker og salt
- Helle væsken over i det tørre og kna deigen til den er smidig, glatt og elastisk
- Dekk bollen med plastfilm og la den heve i minst 2 timer
TIPS: Jeg setter min på et håndkle på badegulvet hvor det er litt varmt – er da innafor det !
Varm så opp stekeovnen til maks temperatur, noen bruker en pizzastein hvis du har det og varmer opp i ovnen, men jeg bruker vanlig stekebrett.
Del deigen opp i 6 like emner og trill dem til boller.
Trykk og kjevle bollene ut til tynne leiver.
Bland hvitløk hvis du liker det sammen med smøret og pensle det på brødene.
Legg to av gangen på stekebrettet og stek til de blåser seg opp og er gylne. Bruk grillfunksjonen på ovnen og ha de på øverste rille.
TIPS: Pass på at de ikke svir seg før de blir stekt. Jeg prøvde meg frem med ett brød først og brant det. Neste gang satt jeg ved ovnen og fulgte med for det tar ikke mer enn noen få minutter.
Det var nesten som litt tryllekunst og se at nanbrødene blåste seg opp og ble akkurat som de jeg får servert på Indisk restaurant.
De er selvfølgelig best å servere varme og da pensler jeg litt mer av hvitløksmøret på dem og drysser over koriander eller andre urter du liker.
Du kan ha disse som tilbehør til all mat du måtte lage selv om det ikke er indisk. De ble så gode at jeg spiste 3 stykker med en gang. Bestemte meg for å fryse ned de andre og la de bare i folie.
Jeg tok fram to stykk her om dagen, varmet de lett opp i ovnen og de smakte som første gangen.