Jeg fant denne hot-sausen på godt.no og det er Hawa Hassan som har laget den. Hun står bak et somalisk hot-sausmerke som heter Basbaas. Jeg leste om boken hennes på nett–«In Bibis Kitchen» og den har jeg bestilt meg. Du må like hotsaus for å lage denne. Bruk den til alt du liker litt ekstra sting på og sjekk om det er ingredienser du er spesielt glad i her. Veldig lett, rask og lage.
Hvis du ikke serverer sausen med en gang kan du ha den i et lite glass og oppbevare den i kjøleskapet i en uke.
Du må som sagt like sterke sauser/dipper for å bruke denne. Jeg vet mange av dere gjør nettopp det og denne kokosmelksausen gir et løft til maten din. Jeg brukte den oppå min Bolognese, på en torskerett, til ris, pasta og som en sterk dressing til en enkel salat. Grønn og fin i farven, kanskje bare som litt pynt på en tallerkenrett – smak deg frem til din egen blanding.
INGREDIENSER
- 3 ss limesaft
- 2 ss hvitvinseddik
- 1-2 stk jalapeno eller grønn chili
- 2 fedd hvitløk
- 2 ts sukker
- 1 ts salt
- 1,5 dl kokosmelk
- 1,5 dl koriander
SLIK GJØR DU
- Ha kokosmelk, limesaften, hvitvinseddiken i foodprossesoren
- Finhakk så koriander , jalapeno og hvitløk
- Ha det finhakkede sammen med sukker og salt i foodprosessoren
- Kjør den til en glatt pure
- Ev. ha i mer salt og limesaft
TIPS
Bruk gjerne chili istedenfor jalapeno hvis du synes det blir for sterkt eller prøv deg frem med mengde kokosmelk og lime.