Disse deilige lefsene spiste jeg på Naxos i Hellas nå i sommer. Jeg så noen grekere på bordet ved siden av delte på disse som en starter og dagen etterpå måtte jeg bare prøve å bestille de.
Grekerne kaller de spinatpai så noen bruker paideig, filodeig eller som meg en type tortillalefser. Jeg synes det blir best – flate, sprøe og smakfulle.
Du putter inni de det du har og liker best, men som her er spinat, rødløk, fetaost og mynte det mest vanlige. De kan stekes/varmes i en panne med lokk eller i ovnen.
Disse lefsene beregner jeg en til hver av eller del de halve i to igjen. Kan godt serveres både som forrett eller som en starter med noe godt i glasset.
De kan stekes i en panne med lokk over eller på en stekeplate i ovnen. Pass bare på at de ikke brenner seg. Da blir de tørre, for sprøe og mer som flatbrød, pass på underveis.
Jeg toppet de med et par rødløk ringer, litt mynte og litt olje eller en klatt rømme.INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
TIPS