Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
Tilbehør

Hjemmelaget bringebærsyltetøy er superdigg

av singelkokken 23/08/2022 0 kommentar 586 visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
586
Bringebær fra Moe gård, Øyer på Hafjell – https://instagram.com/bringmoe

Jeg var for noen uker siden hos venner på Hafjell og vi tok en tur innom Moe gård på Øyerfjellet. Der har de gårdsutsalg av bl.a bringebær med selvplukk. Jeg kjøpte dessverre bare med meg 3 kurver nyplukkede bringebær. Neste gang jeg er der blir det en hel kasse. Det var store, fine og søte bær.

Jeg lager svært enkelt syltetøy av dette slik at jeg har en ukes tid til brødskiva eller knekkebrødet mitt. Resten av bærene fryser jeg ned i poser og tar fram når jeg har gått tom eller vil ha mer.

Du kan lage syltetøy og mye annet, bl.a bringebærcoulis eller jeg bruker bare de rørte bærene til dessert som is eller kaker.

Her blir oppskriften svært enkel, da jeg bare rørte bærene med en god dæsj sukker, knuste med gaffel og rørte rundt. Smak deg frem til hvor søte du vil ha bærene og hvor mye du vil knuse de. Hvis du vil ha de i en blender for en tynnere konsistens er det også enkelt.

Jeg er litt lei av å spise ferdigkjøpt syltetøy. Det smaker for søtt og nesten mer som gele og med lite bær i. Hvis du fryser ned bær og lager det så enkelt som her, så har du friskt, deilig syltetøy til en ukes tid til deg selv. Det blir både billigere, smaker mye bedre og er superraskt på denne måten.

Skriv ut
Serveringer: 1 Preptid: 10 min
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

  • 1 kurv bringebær
  • 1/2 - 1 dl sukker etter smak og hvor søte bærene er

SLIK GJØR DU

Bringebærsyltetøy til 1 person

  • Jeg tar ut en kurv/pose bringebær fra fryseren og tiner de
  • Om kvelden eller neste morgen rører jeg bærene sammen med sukkeret
  • Jeg knuser bare bærene med en gaffel, fordi jeg liker litt tyggemotstand og bærbiter

TIPS

Jeg har gitt deg mange små tips i startteksten. Lag ditt eget ferske syltetøy og gjør det enkelt hvis du ikke tenker å lage opp mye og lagre. Dette syltetøyet holder for meg en ukes tid hvis jeg ikke har spist det opp lenge før det.

Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

bringebærbringebærkurvbringebærsyltetøyferske bærhjemmelaget bringebærsyltetøyhjemmelaget syltetøylage syltetøysøte bringebærsukkersyltetøy
0 kommentar 0 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Ostesmørbrød med kylling, brie, sennep, soltørket tomat og bacon

    22/04/2021
  • Karbonadekaker med karamellisert løk, nykål, poteter og sjysaus

    23/08/2022
  • Hjemmelaget tomatsuppe med kjøttdeig og pasta

    22/05/2022
  • Pastapotetputer, også kalt «kroppkake» av mandelpoteter

    05/05/2021

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt