Jeg var for noen uker siden hos venner på Hafjell og vi tok en tur innom Moe gård på Øyerfjellet. Der har de gårdsutsalg av bl.a bringebær med selvplukk. Jeg kjøpte dessverre bare med meg 3 kurver nyplukkede bringebær. Neste gang jeg er der blir det en hel kasse. Det var store, fine og søte bær.
Jeg lager svært enkelt syltetøy av dette slik at jeg har en ukes tid til brødskiva eller knekkebrødet mitt. Resten av bærene fryser jeg ned i poser og tar fram når jeg har gått tom eller vil ha mer.
Du kan lage syltetøy og mye annet, bl.a bringebærcoulis eller jeg bruker bare de rørte bærene til dessert som is eller kaker.
Her blir oppskriften svært enkel, da jeg bare rørte bærene med en god dæsj sukker, knuste med gaffel og rørte rundt. Smak deg frem til hvor søte du vil ha bærene og hvor mye du vil knuse de. Hvis du vil ha de i en blender for en tynnere konsistens er det også enkelt.
Jeg er litt lei av å spise ferdigkjøpt syltetøy. Det smaker for søtt og nesten mer som gele og med lite bær i. Hvis du fryser ned bær og lager det så enkelt som her, så har du friskt, deilig syltetøy til en ukes tid til deg selv. Det blir både billigere, smaker mye bedre og er superraskt på denne måten.
Bringebærsyltetøy til 1 person Jeg har gitt deg mange små tips i startteksten.
Lag ditt eget ferske syltetøy og gjør det enkelt hvis du ikke tenker å lage opp mye og lagre.
Dette syltetøyet holder for meg en ukes tid hvis jeg ikke har spist det opp lenge før det.INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
TIPS