Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
Suppe

Hjemmelaget tomatsuppe med ristede kikerter, gresskarkjerner, grønnkål og rømme

av singelkokken Publisert: 05/06/2022Sist oppdatert den 22/05/2022 2 kommentarer 478 visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
478

Her kommer oppskrift på 1 av 3 tomatsupper med ulik topping. Denne suppen har ristede kikerter og gresskarkjerner.

Suppen er toppet med grønnkål og rømme. På de andre suppene har jeg hatt bare egg og på en av suppene hadde jeg kjøttdeig og pasta. Det ble en middagssuppe.

Alle suppene får noe grønt på seg, her grønnkål, mens de andre har fått finhakkede urter. Jeg velger ofte basilikum, persille, gressløk eller koriander. Noen ganger kanskje også en miks av de 3 første. Jeg planter ut en stor krukke med urter om sommeren og henter bare inn fra balkongen. Om vinteren må jeg innrømme at det blir kjøpt en del urter, men har fått meg «urtelys» som står på kjøkkenbenken. Den fungerer perfekt og hvis jeg vanner urtene godt hver dag så holder de seg mye lenger.

Skriv ut
Serveringer: 4 Preptid: 30 min Koketid: 20 Minutes 20 Minutes
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

  • 1/2 hakket løk
  • 1-2 båter finhakket hvitløk
  • 1-2 ss god olje
  • 2 ss tomatpure
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 4 dl vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong eller en ss i pulverform
  • 1 ss sukker
  • 1 liten boks kikerter
  • 1 dl (eller en neve) gresskarkjerner
  • 1 liten pose grønnkål, smurt inn med god olje
  • En rømmeklatt på hver porsjon
  • Litt pepper

SLIK GJØR DU

  1. Fres løk og hvitløk myk og blank i en kjele med litt olje
  2. Tilsett tomatpure og la det surre litt
  3. Ha i vann og boksen med hakkete tomater, buljong, sukker og kok opp i 10 minutter
  4. Kjør tilslutt suppen til ønsket konsistens med en stavmikser
  5. Smak til med pepper
  6. Rist avskylte kikerter lett i en stekepanne med bittelitt olje og sett tilside
  7. Rist gresskarkjernene på samme måte for seg, legg de over på et tørkepapir eller bare ha i en skål
  8. Masser grønnkålen med en god olje, da blir den irrende grønn, sprø og smidig eller fres den raskt i en panne med litt olje
  9. Server suppen og strø over litt kikerter, gresskarkjerner, litt grønnkål og en ss rømme

TIPS

Her har du den 3dje hjemmelagde tomatsuppen - nr.1 har fått egg på toppen - nr.2 har fått kjøttdeig & pasta - nr.3 har fått kikerter, gresskarkjerner, grønnkål og rømme. Nr.2 med kjøttdeig & pasta ble som en middag. De andre to er også mettende nok til en middag, som en eller to porsjoner og særlig hvis du også velger å servere godt ferskt brød ved siden av eller kanskje pannekaker.

Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

gresskarkjernergrønnkålgrønnsaksbuljonghermetiske tomaterhvitløkkikerterløkrømmesukkersuppetomatertomatsuppe
2 kommentarer 0 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

2 kommentarer

Aina Hemmy 24/01/2023 - 02:34

Hei du!!
1000 takk for flott blogg som jeg oppdaget nå. Smekkfull av tips jo.
Et spørsmål er hvordan urtelys er det du har kjøpt?
Nr.2 er hvordan du fryser ned supper.
Og nr 3 er om du har en vakumpakkemaskin, og evt.hva du bruker den til?
Forøvrig takk igjen!! Jeg gleder meg til å forske mer!!
Beste hilsen Aina Hemmy 🙂

Svar
singelkokken 29/01/2023 - 21:24

Hei Aina, takker for kommentar. Urtelys til urtene mine kjøpte jeg for lenge siden på Claes Olsson, men vet ikke om de har de lenger. Jeg er superfornøyd med det enkle displayet som står på kjøkkenet med 3-4 urter og lyser 16 timer på og 8 timer av om natten, havregryn timer.
Jeg kan ikke huske at jeg har fryst ned supper, men ville hatt de i en boks med godt lokk. Jeg skal ta deg på ordet og prøve med en av tomatsuppene mine snart.
Har bare en v.pakkemaskin som jeg bruker når jeg skal sous vide i maskinen min.

Igjen tusen takk for at du følger meg. Jeg holder nå på med en kokebok fra Instaprofilen min og kommer med den sen høstes.

Hilsen
Pål Robert

Svar

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Sommersalat med jordbær, ruccola og fetaost

    02/06/2021
  • Eplekakedessert i tekopp med karamellsaus

    22/10/2022
  • Knekk-kaker (brune pinner) med sirup til jul

    20/11/2022
  • Ostesmørbrød med kylling, brie, sennep, soltørket tomat og bacon

    22/04/2021

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt