Pasta med denne pølsen og tomatsaus er som en «One pot pasta». Det går raskt og lage retten. Salsiccia pølse gir veldig god smak til middagen. Denne retten kan du gjerne lage en god porsjon av og ha til middag neste dag. Jeg varmer den lett opp igjen og tilsetter ev. bare litt vann.
Pasta med salsiccia (italiensk krydret pølse) har jeg derfor laget mange ganger. Dette er en godt krydret og rå pølse, hvor du lett klemmer ut små «boller» av pølseskinnet og dropper de rett ned i panna til steking. Velger du gode, modne og søte tomater blir dette en rett du kanskje vil lage mange ganger.
Finhakk hvitløken, varm en klunk olje i en stekepanne, tilsett hvitløken og klem pølsefarsen som små boller rett over i pannen. Stek til alt er lett gyllent, snurr pølsebollene litt rundt i pannen så de blir stekt på alle sider. Kutt opp tomatene og ha disse sammen med tomater fra boks. Dryss over en klype chili hvis du vil ha litt sting i sausen. Sett pastaen på kok. La sausen sammen med kjøttbollene putre over middels varme mens pastaen koker. Hell av nesten alt pastavannet, la pastaen være igjen i kjelen sammen med litt av vannet. Hell pølsene/tomatblandingen så opp i pastakjelen og la det hele få et godt oppkok under omrøring. Smak det til med litt salt og pepper og bland inn godt med friske basilikum blader. Dryss over godt med revet parmesan. En kjapp og digg rett hvis du er glad i en krydret pølse og tomatsaus. Legg til noe grønnsaker i sausen hvis du har noen rester i kjøleskapet ditt. Jeg kuttet over litt rester av purre. Parmesan er noe av det beste jeg vet, så jeg river over mye parmesan, den smelter lett inn i retten.
Du kan gjerne holde litt pastavann til side. Hvis du lar retten putre for lenge kan du tilsette pastavann, også ha det til dagen etterpå til restegryta du måtte ha igjen.INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
TIPS