Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
Middag

Karbonadekaker med karamellisert løk, nykål, poteter og sjysaus

av singelkokken 23/08/2022 0 kommentar 788 visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
788

Her har jeg laget nydelige karbonadekaker med digg tilbehør og svært tradisjonelt.

Lag dette til deg selv om det så er bare deg som skal ha middag. Du kan fryse ned kakene, ha de på ulike måter i flere dager og både til lunsj, middag og kveldsmat.

Dette blir ca. 20 karbonader, litt avhengig av hvor store du lager de. Jeg frøs ned noen av de etter å ha hatt middag i 2 dager. Jeg hadde denne tradisjonelle middagen, brukte de som «hamburger», brødskive med karbonade og speilegg eller bare ta med deg noen til nistepakken din.

Jeg fikk denne oppskriften av min søster, som igjen hadde fått den av et vennepar og dette var faktisk oppskriften de brukte i en kolonial de drev. Oppskriften er enkel og karbonadene er raske og lage, men det tar jo litt tid å steke de opp.

I tillegg fikk jeg noen gode tips av min svoger, som hans mor og mormor hadde praktisert. Jeg presset karbonadene litt flate og stakk små hull i de med gaffelen. Dette gav luftige, saftige og fine kaker.

Skriv ut
Serveringer: 10 Preptid: 1 Hour 30 Min Koketid: 20 Minutes 20 Minutes
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

KARBONADEKAKER

  • 800 g karbonadedeig
  • 200 g svinekjøttdeig
  • 2 ss mel
  • 1 ss potetmel
  • 3 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 dl vann
  • en klatt smør + litt olje til steking (måtte fylle på litt underveis mens jeg stekte)

 

KARAMELLISERT LØK

  • 2 gule løk
  • 1 ss smør
  • 2 ss olje
  • 2 ts sukker
  • 3 ss balsamico
  • 2 ts Worcestersaus (kan droppes)
  • Litt salt & pepper

 

SJYSAUS

  • fres ut panna etter å ha stekt karbonadene med litt vann
  • ha i 1-2 ss soyasaus
  • rør ut 1-2 ss maizenamel i litt kaldt vann, tilsett i panna og rør rundt
  • litt salt & pepper etter smak

 

POTETER -beregn 2-3 pr.person

NYKÅL - smørdamp en 1/4 nykål pr.person (1 nykål deles i 4)

SLIK GJØR DU

Karbonadekakene

  • bland alle ingredienser godt, la gjerne stå i kjøleskap en stund så smakene får satt seg
  • form kaker med hendene så store du vil ha de - bruk gjerne litt vann på hendene
  • trykk de flate med en gaffel og prikk huller i de
  • stek forsiktig på begge sider i litt smør/olje - ca. 3/4 minutter på hver side

Karamellisert løk

  • skjær løken i ringer
  • stek på middels varm med olje/smør og til lettere brunt
  • ikke ta for mye løk i pannen av gangen, heller stek løken i flere omganger
  • etter 5-10 minutter tilsetter du Balsamico + Worcestersaus
  • dryss over sukker og rør dette sammen
  • ikke skru opp varmen, men rør lett til en nydelig og karamellisert løk med litt salt/pepper

Sjysaus

  • fres ut med litt vann restene i panna etter å ha stekt alle kakene
  • tilsett 1-2 ss soyasaus og utrørt maizena + salt/pepper

Smørdampet nykål

  • damp nykålen du skal bruke i 1/4 stykker i en stor kjele, så de får plass uten å ligge for mye oppå hverandre.
  • ha litt vann i bunn av kjelen med noe klatter smør innimellom kålen
  • kok raskt opp vannet og la stå på middels varme med lokk og dampe 3-4 minutter - ikke for lenge så kålen blir soggy

 

TIPS

Jeg blander deigen som regel i god tid på forhånd. Den kan stå i kjøleskapet til du skal steke kakene. Da setter smakene seg bare bedre og kanskje du ikke vil steke opp alle kakene samme dag, men resten dagen etterpå. Deigen kan fint stå dekket til i kjøleskapet til neste dag. Vær tåldmodig når du steker kakene,så du ikke brenner de og de blir godt gjennomstekt - smak på den første karbonaden. Jeg lager løk av 2 stykk, da har jeg ferdigstekt løk i flere dager og til ulike retter. Pass også på at løken ikke brenner seg. Når du lager sjysausen, så smak også på denne - det å smake på det du lager er viktig !!!

Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

balsamicohamburgerkaramellisertkaramellisert løkkarbonadeigkarbonadekakerkarbonaderkjøttdeigløkmaizenamelnykålpoteterpotetmelsaussjysaussoyasaussvinekjøttdeigworcestersaus
0 kommentar 0 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Chiapudding med mangosaus, kokosflak, granola og pasjonsfrukt

    28/06/2021
  • Nøttebunn med sjokoladekrem og pynt

    29/12/2021
  • Hjemmelaget bringebærsyltetøy er superdigg

    23/08/2022
  • Lam eller bog indian style (ekstra god gryterett)

    04/04/2021

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt