Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
Tilbehør

Karamellsaus til kaker, is og andre desserter

av singelkokken 22/10/2022 0 kommentar 1,1K visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
1,1K

Det er enkelt og lage karamellsaus og såå deilig ! Du må bare være nøye og følge med hele veien så den ikke brenner seg

Du kan ha karamellsausen til kaker eller bruk den som garnityr over is og andre desserter. Hvis du skal ha skikkelig luksus, så kanskje du liker karamellsaus sammen med sjokolade. Det blir dobbel luksus.

Skriv ut
Preptid: 30 min Koketid: 20 Minutes 20 Minutes
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 5.0/5
( 2 stemmer )

INGREDIENSER

  • 2,5 dl sukker
  • 0,5 dl vann
  • 6 ss smør
  • 1,25 dl fløte
  • 2 ts maldonsalt

SLIK GJØR DU

  1. rør sammen sukker og vann i en stålkjele
  2. varm det opp på medium, ikke rør mer mens det varmes opp
  3. du kan istedenfor og røre vri og vende litt på kjelen noen ganger
  4. la det koke mens sukkeret løses opp og det blir til karamell
  5. det går ganske fort fra sukkeret er oppløst og til det begynner å brunes til karamell
  6. du bestemmer hvor lys eller mørk du vil ha karamellen
  7. når karamellen har den fargen du liker best så visper du inn romtemperert smør
  8. ta så kjelen av plata og tilsett litt og litt fløte mens du visper videre
  9. strø over og bland inn litt salt
  10. avkjøl karamellsausen og ha over på et rent glass
  11. sett i kjøleskap

TIPS

Jeg hadde min karamellsaus i et par uker. Hvis du setter den i kjøleskapet tykner den noe til. Ta glasset ut av kjøleskapet før du skal bruke den. Den blir tynnere og mer rennende da. Du kan også forsiktig varme den opp igjen i en kjele hvis den er for tykk.

Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

dessertfløtekaramellsausmaldonsaltsaussmørsukkertilbehør
0 kommentar 0 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Indisk Onion bhaji servert med Raita

    04/04/2021
  • Kyllingnuggets med bare 4 ingredienser & 4 dipper

    23/09/2022
  • Nøttebunn med sjokoladekrem og pynt

    29/12/2021
  • Greske spinatlefser med spinat, fetaost, vårløk, rødløk og mynte

    04/08/2021

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt