
Pesto er digg og ha som tilbehør til mye og holder lenge på et glass i kjøleskapet. Det er gøy å lage selv og ikke kjøpe i dagligvaren. Jeg bruker pesto på smørbrød, til fisk eller kjøtt. Hvis du ikke vil lage og spise så mye saus blir dette et godt tilbehør som en dipp.


Du kan mikse og trikse med rester du måtte ha i kjøleskapet. Pesto lages ofte med basilikum og pinjekjerner. Jeg byttet her ut med rester av dill og persille. Istedenfor pinjekjerner brukte jeg pistasjnøtter. Du kan f.eks bruke ruccola eller koriander hvis du liker det veldig godt som meg. Hvorfor ikke også bytte til en blanding av mandler og valnøtter.
Miks og bland sammen din favoritt pesto. Bytt ut og miks inn de nøttene, urtene du har og liker. Bruk ruccola hvis det er din favoritt i pestoen. Holder minst en uke på glass i kjøleskapet.
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
TIPS