Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
Tilbehør

Pesto av urter, pistasjnøtter og parmesan

av singelkokken 29/10/2022 0 kommentar 122 visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
122

Pesto er digg og ha som tilbehør til mye og holder lenge på et glass i kjøleskapet. Det er gøy å lage selv og ikke kjøpe i dagligvaren. Jeg bruker pesto på smørbrød, til fisk eller kjøtt. Hvis du ikke vil lage og spise så mye saus blir dette et godt tilbehør som en dipp.

Du kan mikse og trikse med rester du måtte ha i kjøleskapet. Pesto lages ofte med basilikum og pinjekjerner. Jeg byttet her ut med rester av dill og persille. Istedenfor pinjekjerner brukte jeg pistasjnøtter. Du kan f.eks bruke ruccola eller koriander hvis du liker det veldig godt som meg. Hvorfor ikke også bytte til en blanding av mandler og valnøtter.

Skriv ut
Preptid: 15 Min Koketid: 15 Minutes 15 Minutes
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

  • En halv bunt persille og dill
  • 1 neve pistasjnøtter uten skall
  • 50 -100 g revet parmesan
  • 1 fedd hvitløk
  • 1,5 - 2 dl god olje
  • Litt maldonsalt

SLIK GJØR DU

  1. Ta skallet av pistasjnøttene
  2. Riv parmesan
  3. Klip urtene rett oppi blenderen
  4. Små hakk hvitløken
  5. Bland alt oppi en blender, tilsett oljen og litt salt
  6. Blir den for tykk, så tilsetter du bare en skvett olje

TIPS

Miks og bland sammen din favoritt pesto. Bytt ut og miks inn de nøttene, urtene du har og liker. Bruk ruccola hvis det er din favoritt i pestoen. Holder minst en uke på glass i kjøleskapet.

Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

basilikumdillkoriandermaldonsaltmandlerolivenoljeoljeparmesanpersillepestopinjekjernerpistasjnøtterruccolaurtervalnøtter
0 kommentar 0 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Karbonadekaker med karamellisert løk, nykål, poteter og sjysaus

    23/08/2022
  • Fastelavensboller med 4 ulike fyll – Oreokjeksmiks, Bringebærkrem, Mandelfyll og Nutella

    27/02/2022
  • Kyllingnuggets med bare 4 ingredienser & 4 dipper

    23/09/2022
  • Min egen kryddermiks (Xawaash Spice Mix)

    30/09/2021

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt