Tilbehør som enkle salater, dressinger, sauser/sjy, yoghurt og rømmeblandinger er viktig for meg.
Her har jeg laget en enkel Raita som kan brukes ved siden av ulike typer mat og ikke bare indisk. Det sies at Raita er den indiske fetteren av tzatziki.
Du kan bruke tomat som jeg har gjort eller agurk og de urtene du liker enten det er koriander, mynte eller persille.
INGREDIENSER
- 3 dl yoghurt naturell (eller gresk – tyrkisk)
- 1 ss hakket mynte
- ½ - 1 ts spisskummen
- En klype salt
- 1 tomat
- Litt olivenolje (brukte her Ultra Verte fra Olivenlunden)
- Noen mynteblader
SLIK GJØR DU
- Rør sammen yoghurt, hakket mynte, spisskummen og litt salt.
- Kutt en godt moden tomat i to, skrap ut kjernen og kutt resten i terninger. Gjem noen få terninger til pynt.
- Topp blandingen med tomatterninger, drypp av olivenolje og mynte blader.
TIPS: Det går fint og hakke mynten på vanlig måte, men jeg kjøpte meg en urtesaks for en stund tilbake og den finhakker urtene perfekt.
Jeg er svært glad i nesten alle slags urter og du kommer til å se de mye brukt i mine oppskrifter. Urter setter en ekstra spiss på maten, er sunt og ser friskt og fint ut på det meste av matretter.
Gode oljer, vinaigrette og balsamico er også en viktig ingrediens for meg. Jeg kjøper basis oljer i dagligvaren, men flotter meg ofte med både oljer og balsamico fra både Olivenlunden og Oliviers.
Jeg skal komme tilbake til oljer jeg liker godt og blandinger av olje og vinaigrette. Slike blandinger bruker jeg både som dressing, men også som en kald saus eller marinade.
2 kommentarer
Så kult!!! Denne skal jeg prøve:)
Klemmer fra Siri:)
Hyggelig det Siri og stor påskeklem til deg 🙂