En av mine sunne favoritter, Salmalaks med mye digg. Lager den ofte til både lunsj og som middag. Du velger selv om du vil ha ris til, kanskje bare et godt valnøttbrød eller hvorfor ikke en deilig loff eller spis den uten tilbehør.
Jeg blir stadig bedt om å lage denne til familie og venner, sist da vi hadde bakedag i Drammen. Den er rask og lage, forutsatt at du finner frem alle ingrediensene først. Litt er det å kutte opp, men det fikser du kjapt. Vi bakte boller og kanelsnurrer med laksepoke som kjapp og nydelig lunsj, t.o.m to fiskeskeptikere likte denne retten. Salmalaksen blir på en måte litt «kokt» og blandet med alle godsakene.
Selv om du ikke er så glad i laks, gi denne en sjanse og utfordre deg selv.
Foto https://instagram.com/piil_event
Det å fryse laksen er veldig smart, da den blir så lett å kutte i akkurat så små biter du vil ha de.
Vær forsiktig med Sriracha sausen, da den er veldig sterk.
Synes du 400 g laks er for lite så pøs på med mer.
Jeg grovhakker nesten en hel korianderplante, men ikke alle er så glad i koriander, ev. kan du ta gressløk i steden. Jeg har kjøpt meg en urtesaks og den fungerer perfekt, men en vanlig saks gjør også susen, hvis du er lei av å hakke.INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
TIPS
3 kommentarer
Denne retten kan anbefales! Jeg er egentlig ikke så glad i fisk, men dette var skikkelig digg. Jeg måtte til og med forsyne meg flere ganger. Perfekt måte å få i seg sunn fisk og samtidig spise noe som smaker ekstra godt! Mmmmm
Jeg bare elsker denne retten???? Serverte den med ris til som søndagsmiddag . Mannen i huset digger ikke som jeg rå salmalaks —-men denne forsvant raskt og fikk tommel opp ????????
Jeg bare elsker denne retten???? Serverte den med ris til som søndagsmiddag . Mannen i huset digger ikke som jeg rå salmalaks —-men denne forsvant raskt og fikk tommel opp ????????