Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
Dessert

Nøttebunn med sjokoladekrem og pynt

av singelkokken 29/12/2021 2 kommentarer 889 visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
889

Dette er en nydelig sjokoladekake. Jeg er veldig glad i nøttebunn og her får du oppskrift på selve bunnen og sjokoladekremen. Den er ganske rask og lage og sette sammen. Kaken holder seg i flere dager i kjøleskap, men det var ikke en smule igjen når jeg serverte den.

Du kan lage denne med sjokoladekrem eller annen topping du liker godt, f.eks pisket krem eller annen glasur. Pynten på toppen velger du også i forhold til hva du liker best eller til hvem som skal beæres med kaken.

Skriv ut
Serveringer: 12 Preptid: 1 Hour 30 Min Koketid: 35 Min 35 Min
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 4.5/5
( 2 stemmer )

INGREDIENSER

  • Nøttebunnen :
  • 100 g mandler
  • 100 g hasselnøtter
  • 200 g sukker
  • 5 stk eggehviter
  • 2 ss flytende Melange

 

  • Sjokoladekremen :
  • 200 g kokesjokolade (lys eller mørk)
  • 180 g Melange
  • 1 dl kremfløte
  • 150 g melis
  • 5 stk eggeplommer

 

SLIK GJØR DU

Slik lager du nøttebunnen :

  • Varm ovnen til 160 grader
  • Ha mandler og hasselnøtter i en stavmikser og mal til finkornet
  • Skill 1 egg av gangen, få ikke med eggeplomme i eggehvitene
  • Ha eggehvitene i en bolle og pisk til skum, ca. 2 min
  • Tilsett sukker, litt av gangen, pisk til en marengs som er tykk og blank
  • Vend malte mandler forsiktig inn i marengsen
  • Pensle en bakeform på 25 cm i diameter, dekk bunnen med bakepapir, ha i røren og stek på miderste rille i ca. 35 min
  • Avkjøl og lag sjokoladekremen

Slik lager du sjokoladekremen

  • Fyll en kjele med vann, ca. 1/3, kok opp og senk varmen
  • Bruk en glass eller aluminiums bolle som kan ligge over kjelen uten at den synker for mye ned i vannet, ikke la vannet koke
  • Del opp sjokoladen sammen med smøret i bollen
  • Rør til smeltet og sett til avkjøling i romtemperatur
  • Hell kald kremfløte i en bolle og pisk til stiv krem
  • Sikt melis og pisk sammen med eggeplommene til en lysegul og kompakt eggedosis - 2-3 min
  • Vend pisket krem inn i eggedosisen, vend så inn sjokoladeblandingen til du har en tykk sjokoladekrem
  • Fordel kremen på nøttebunnen og pynt med bær, sjokolade eller annen pynt

Kos deg 🙂

TIPS

Å lage nøttebunnen er raskt gjort. Det er sjokoladekremen som tar litt lenger tid fordi du skal smelte sjokolade, avkjøle den , lage eggedosis og krem og tilslutt blande alt sammen. Det er virkelig verdt å gjøre dette for å få en så god sjokoladekrem. Nyt denne kaken sammen med familie og gode venner til fest eller enhver anledning det passer med kaffe og en god kake. Sett rester i kjøleskapet, så har du kake i flere dager. Den smaker nesten bare bedre dagen etter at den er laget.

Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

2 kommentarer 0 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

2 kommentarer

Marte 23/08/2022 - 22:21

Takk for fine og inspirerende oppskrifter.
Jeg lurer på om jeg her kan bytte ut melange med ekte smør?
Hilsen Marte

Svar
singelkokken 04/10/2022 - 15:45

Tusen takk skal du ha, alltid hyggelig å høre Marte 🙂 Jeg tror jeg svarte deg på Insta, men svarer her også – du kan bytte ut til ekte smør…hilsen Pål Robert

Svar

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Greske spinatlefser med spinat, fetaost, vårløk, rødløk og mynte

    04/08/2021
  • Sarah Bernard – sjokoladekakeluksus i langpanne

    28/08/2022
  • Knekk-kaker (brune pinner) med sirup til jul

    20/11/2022
  • Kyllingnuggets med bare 4 ingredienser & 4 dipper

    23/09/2022

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt