Dette har blitt en favoritt for meg. Server den som forrett, lunsj med godt brød eller bare en snacks. Denne retten har mange av mine favorittingredienser – lag og nyt.
Du kan også bytte ut flere av ingrediensene med det du liker – andre nøtter – ruccola istedenfor spinat – ulike type blåmuggoster eller en helt annen favorittost du foretrekker – prøv deg frem.
INGREDIENSER
- 1/2 sellerirot
- 2-3 ss olje
- pepper og bare litt salt
- 1 dl valnøtter
- 2 ss smør til steking
- 2-3 champignoner
- 1/2 rødløk
- blåmuggost
SLIK GJØR DU
- Skyll godt og børst av selleriroten
- Skrell og rens den halve du skal bruke og skjær i ca. 1 cm tykke skiver
- Pensle begge sider med litt olje
- Jeg legger skivene på en stekeplate med bakepapir
- Strø på litt salt, gjerne maldonsalt, men ikke mye så det blir for salt
- Bakes i ovnen på 220 grader til de er myke og lett brune - ca. 45 min
- Rist valnøttene raskt i en tørr panne
- Hakk opp soppen i biter og brun dem i pannen med litt godt smør, litt salt og pepper
- Skjær rødløken i tynne skiver(halve ringer) og bland sammen med spinat, sopp og nøttene
Legg de bakte skivene med sellerirot på en tallerken - et dryss av den gode salaten på toppen, gode biter av osten du har valgt. Jeg drysser kanskje over noen ekstra valnøtter. Risle over litt ekstra olje eller honning - god apetitt !
TIPS
Til 2 personer holder det med 1/2 sellerirot, men det avhenger av størrelsen på den. Retten er ganske mektig hvis du spiser to som jeg gjorde. Jeg er på alle mine oppskrifter svært forsiktig med salt. Blåmuggosten gir en saltsmak, sterk smak og når du salter sellerirotskivene hver forsiktig med saltet - selleriroten suger til seg salt og olje.