Alle bilder https://instagram.com/piil_event
Jeg prøvde meg på denne chiapudding trenden. Alt med ulike type pudding/grøt er veldig smak og behag. Jeg fant mange oppskrifter med forskjellige typer melk – vanlig melk, havremelk og kokosmelk.
I denne oppskriften har jeg brukt havremelk. Jeg har lagt til lønnesirup og litt vaniljesukker for litt mer smak.
I tillegg så koker mange opp havremelken med chiafrøene før de blander inn sirup og vaniljesukker. Da sveller frøene i puddingen litt mer, før du setter den i kjøleskapet til neste dag.
Bruk den toppingen du er mest glad i av bær og nøtter. Jeg lagde en mangosaus og det sammen med f.eks nøtter kan være digg. Jeg har pyntet med litt kokosflak, men de bør ristes lett i pannen for å bli sprø og gi litt mer smak.
Oppskriften her laget jeg både med og uten mangosaus og ulike toppinger.
Husk at den holder seg 3-4 dager i kjøleskapet.
Alt kan lages dagen før, så har du klar pudding til frokost. Topp den med mangosaus, bær og nøtter. Nå har jeg prøvd litt forskjellig melk og jeg synes havremelk er best. Det er et smart tips slik mange gjør å koke opp melk og frø først for at de skal svelle bedre.
Miks deg frem til både mengde sirup, vaniljesukker og topping av bær og nøtter.
Når du porsjoner så ikke fyll glassene, bollene eller skålen til toppen så du har litt plass til mangosaus, nøtteblanding og ev. bær.INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
TIPS