Jeg er veldig glad i nesten alt av grønnsaker og spesielt blomkål.
Supper er godt, enkelt og jeg lager så jeg har i et par dager. Med noe godt brød ved siden av, blir det nesten som en middag, eller hvorfor ikke bare et par knekkebrød.
Jeg liker spesielt godt denne oppskriften fra en av bøkene til Lise Finckenhagen siden hun har beholdt noen minibuketter. Det gir litt tyggemotstand og ikke bare en glatt suppe.
Med stekt chorizo og cheddar blir det både sting og ekstra smak. Du kan gjerne bruke sprøstekt bacon eller annen ost du har liggende og som du liker godt, som et alternativ.
Jeg har halvert oppskriften som opprinnelig er til 4 personer – og da hadde jeg suppe i to dager.
INGREDIENSER
- 1 stor blomkål
- ½ løk
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 6 dl kyllingkraft
- 3 dl melk
- 1 dl gresk yoghurt
- 150 g rå chorizopølse, kuttes i små terninger
- 50-100 g revet cheddarost
- Olje til steking av blomkålbuketter og chorizobitene
- Hakkede urter, persille, gressløk eller hva du liker best
- Salt/pepper
- Brød, rundstykker eller foccacia
SLIK GJØR DU
- Rens og skyll blomkålen. Jeg tar bort de grønne bladene og skjærer av stilken. Stilken kutter jeg av sidene på, skjærer i biter og har sammen med resten av blomkålen. Det sitter mye næring i stilken og den smaker så godt.
- Legg til side noen små buketter av blomkålen til senere.
- Kutt stilk og blomkål i biter, fres dette sammen med løk og hvitløk og litt olje i en tykkbunnet kjele.
- Tilsett kraft og melk, kok opp til blomkålen er mør. Kjør suppen glatt og fin med en stavmikser. (Jeg gjør gjerne dette oppi kummen og først på lav hastighet da det lett kan sprute opp og er varmt. Noen ganger synes ikke jeg det gjør noe om det er noen få klumper. Det gir bare litt tyggemotstand.)
- Rør inn yoghurt og smak suppen til med salt og pepper.
- Stek blomkålbukettene og pølsebitene i olje og litt smør. Skru av varmen på pannen og bland inn de urtene du liker.
TIPS
Server suppen med blomkålblandingen, revet cheddar over, et ekstra dryss av urter og godt brød ved siden av.
Har du en favorittsuppe? Fortell meg gjerne om den, og kanskje jeg prøver den ut her på bloggen min!
1 kommentar
Favorittsuppe hos oss ( mannen elsker blomkålsuppe) Aldri mer posesuppe .Denne med tilbehør egner seg både til hverdag og/eller en venninnekveld ????