Digger gryteretter og Bolognese. Det som er fint med å lage denne er at jeg alltid lager en stor porsjon, spiser den til middag i to dager og fryser ned 3-4 middager til meg selv.
Forloveden til min niese er superflink til å lage sin mix av retten og når jeg lagde den sist ba han om min oppskrift – her kommer den.
INGREDIENSER
- 400 g karbonadeig
- 400 g kjøttdeig
- 1 pk Stjernebacon
- 1 gul eller rød løk
- 3-4 fedd hvitløk
- 1 chili
- 2 gulerøtter
- Jeg liker veldig godt stangselleri og småkutter et par stenger
- 1 liten boks mais
- 1 liten boks bønner av et slag du liker – gjerne brune gryterettbønner, bør skylles
- 2-3 ss tomatpure
- 1 boks hermetiske tomater
- 2-3 dl kjøttkraft eller vanlig buljongkraft (bruker pulver fra glass)
- 1-2 ts sukker
- Litt salt og pepper
- Gjerne litt krydder du liker – bruker provencekrydder, timian, paprikapulver eller for litt sting cayennepepper
- Parmesan til å rive over
- Spaghetti etter antall personer
SLIK GJØR DU
- Kutt, del opp eller klipp opp bacon i mindre biter og stek lett i panna og legg til side
- Fres så løk og hvitløk til den er blank og legg til side, gjerne sammen med chilien
- Har du stor panne så brun godt og del opp karbonade og kjøttdeig med litt salt og pepper, ev. annet krydder du liker
- Bland inn løk, hvitløk, chili og bacon
- Legg på tomatpure og litt sukker, så hermetiske tomater og buljongkraft
- Jeg småkutter gulerøtter og stangselleri og lar det småputre sammen med alt det andre
- Ta så på bønner og mais og bland inn tilslutt
TIPS
Når jeg lager en så stor porsjon til meg selv, så fryser jeg ned noen middager. Jeg lar da Bolognesen bli helt kald, bruker vanlig brødposer eller ziplockposer og porsjonerer en og en middag.
Jeg lar gjerne Bolognese blandingen min stå lenge å putre på svak varme, kanskje mer enn en time – pass på at ikke all væsken blir borte, da tilsetter jeg ev bare litt vann.
Koker så spaghetti og serverer med et godt dryss av parmesan – liker også veldig godt urter og klipper gjerne over litt persille – god apetit!
Da gjenstår det bare at du liker denne miksen, og at min nieses forlovede får noen nye ideer.