Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
TilbehørSuppe

Hjemmelaget tomatsuppe med kjøttdeig og pasta

av singelkokken Publisert: 29/05/2022Sist oppdatert den 22/05/2022 0 kommentar 337 visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
337

Her kommer 1 av 3 tomatsupper med ulike toppinger. Tradisjonelt bruker mange kokte egg. Jeg har gjort denne suppevarianten litt mer mektig ved å bruke kjøttdeig og pasta. Dette blir som en middag.

Her har du en deilig suppe med kjøttdeig og pasta. Jeg topper suppen med parmesan og urter.

Skriv ut
Serveringer: 4 Preptid: 30 min Koketid: 10 min 10 min
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

  • 200-300 g kjøttdeig
  • Pastaskruer eller pastaskjell - ca. 50 g per person
  • 1/2 hakket løk
  • 1-2 båter finhakket hvitløk
  • 1-2 ss god olje
  • 2 ss tomatpure
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 4 dl vann
  • 1 stk grønnsaksbuljong
  • 1 ss sukker
  • En neve frisk basilikum
  • Litt pepper
  • Revet parmesan

SLIK GJØR DU

 

  1. Kok opp pastaen og sett tilside
  2. Stek kjøttdeigen og sett tilside
  3. Fres løk og hvitløk myk og blank i en kjele med litt olje
  4. Tilsett tomatpure og la det surre litt
  5. Ha i vann og boksen med hakkete tomater, buljong, sukker og kok opp i 10 minutter
  6. Kjør tilslutt suppen til ønsket konsistens med en stavmikser
  7. Fordel i suppeskålene litt pasta og kjøttdeig eller varm alt opp i selve suppen før servering
  8. Smak til med pepper og dryss over hakket basilikum og masse parmesan

 

TIPS

HUSK også her og vær forsiktig når du blender suppen med stavmikser, slik at det ikke spruter og du brenner deg. Jeg valgte og fordele pasta og kjøttdeig etter at suppen var i skåler, slik at du får akkurat den mengden du ønsker til hver porsjon. Da har du også en "ren" suppe i kjelen som du lettere kan bruke videre neste dag eller fryse bort. Jeg elsker parmesan og urter og toppet med mye av det, i tillegg liker jeg godt et dryss med pepper over suppen tilslutt.

Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

brødgrønnsaksbuljonghermetiske tomaterhvitløkkjøttdeigløkoljeparmesanpastasmørsukkersuppetomatertomatsuppe
0 kommentar 0 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Stekt blomkål med ostesaus og ristede hasselnøtter

    05/08/2021
  • Kjeks med sjokolade og karamell

    04/04/2021
  • Tradisjonell ertesuppe på svineknoke med pannekaker

    26/07/2021
  • Raita – Yoghurtdressing med tomater

    04/04/2021

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt