Dette er en vegetariansk indisk rett du kan ha som forrett, som en del av et større måltid eller bare som snacks. Oppskriften her er laget med kikertmel, men du kan også bruke vanlig mel som er mye rimeligere.
Forskjellen på å bruke vanlige mel istedenfor kikertmel er prisen og smaken. Kikertmel har en mer jord og nøtteaktig smak, holder bedre på væske og blir en bedre røre. Velger du vanlig mel så tilsett noe krydder du liker og litt mer vann.
Har du noen til overs så kan du oppbevare dem i kjøleskap i 3 dager og varme opp igjen i ovnen på 180 grader i 5 minutter. De kan også fryses ned i opptil en måned, ha de i en zip-lock pose, avfrys nøye og varm dem opp til å bli crispy igjen.
Det aller viktigste for et godt resultat er å skjære løkringene ganske tynne, slik at løken rekker å koke inni deigen under friteringen.
INGREDIENSER
- 2 store gule løk
- 1 grønn chili
- 100 g kikertmel
- 1 ts bakepulver
- ½ - 1 ts salt
- 1 ss karri
- 1 ½ dl vann
- Olje til fritering
SLIK GJØR DU
- Finhakk en halv løk og kutt resten av løken i halve tynne ringer.
- Del chilien i to på langs, skrap ut frøene og finhakk den.
- Bland sammen kikertmel, bakepulver, salt og karri.
- Rør i kaldt vann til det blir en myk deig – ta litt av gangen og en dæsj ekstra hvis du synes deigen er for fast ( Deigen skal være ganske tykk, men myk og kunne sakte dryppe av/slippe baksiden på en spiseskje).
- Bland løk og chili inn i deigen.
- Ha en billig olje (f.eks solsikkeolje) i en mindre kasserolle slik at det går 5-10 cm opp langs siden.
- VARM OPP FORSIKTIG.
- Stikk en pinne (f.eks en sushipinne) ned i oljen, når det freser rundt pinnen er oljen varm nok.
- Ha 3-4 porsjoner med ca. 1 ss deig i oljen og friter i 3-4 minutter. Jeg snur de/vipper de rundt en gang underveis med en tresleiv (prøv deg gjerne frem med 1 ss først for å se om oljen er varm nok ).
- Legg de ferdig friterte på et kjøkkenpapir/bakepapir, la de renne av seg og strø litt salt over.
TIPS
Som tilbehør til indisk onion bhajii kan du ha chiliketchup, mangochutney, pikcles eller ha de som siderett til en kyllingmiddag.
Jeg serverte disse med raita og sitronbåter ved siden av. Oppskriften min på raita kan du lese her.
God fornøyelse, kos deg!