Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
Middag

Kjøttboller bakt i ovnen med poteter, gulrøtter og paprika i tomatsaus

av singelkokken Publisert: 25/04/2021Sist oppdatert den 28/06/2021 0 kommentar 567 visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
567

Denne oppskriften er lett, du kan gjøre den til det DU vil med de grønnsakene du har tilgjengelig. Jeg har funnet denne hos Vidar Bergum i hans bok : «Hummus & granateple».

I kjøttbollene kan du også variere med type krydder du liker og hva du har av grønnsaker. Retten er svært enkel og lage og gjør seg selv i ovnen. Det er en god hverdagsrett og jeg synes spesielt det å lage tomatsaus var genialt – se oppskriften på den under.

Skriv ut
Serveringer: 4 Preptid: 30 min Koketid: 45 min 45 min
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

  • 400 g kjøttdeig
  • 40 g strøkavring
  • 1 egg
  • 1-2 hvitløksfedd
  • 3 ss finhakket persille
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1 ts chiliflak eller cayennepepper
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • Dette er alt du trenger til å lage kjøttbollene

 

  • 400/500 g poteter
  • 2 gulrøtter
  • 1 rød eller grønn paprika

 

  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 dl kokende vann
  • 2 ss olje
  • 1-2 fedd hvitløk
  • chili hvis du liker
  • en klype sukker
  • litt salt og pepper
  • gjerne noen urter du har stående
  • Dette er alt du trenger til å lage tomatsausen

SLIK GJØR DU

  1. Bland alle ingrediensene til kjøttbollene 
  2. Form de til 10-12 like store kjøttboller
  3. Jeg stekte kjøttbollene litt, slik at de fikk en svak stekeskorpe, men ikke for lenge så de blir tørre
  4. Del potetene i tykke skiver og gjerne forkok de litt så går det raskere i ovnen og de blir likt stekt som de andre grønnsakene
  5. Del gulrøttene i skiver og paprikaen i strimler eller andre grønnsaker du har valgt
  6. Fordel potetskivene i bunnen av en ildfast form med gulrøtter, paprika og kjøttbollene på toppen
  7. Bland sammen ingrediensene til tomatsausen med en stavmikser eller i en blender og hell den over kjøttbollene og grønnsakene
  8. Stekes midt i ovnen på 190/200 grader til potetene er møre og kjøttbollene gjennomstekte. Jeg sjekket en gang underveis med en gaffel i potetene og en smak av en kjøttbolle, ca. 45 minutter eller mer, avhengig av potetene (forkoking av potetene er smart)

 

TIPS

Denne retten og porsjonen hadde jeg i 3 dager. Jeg avkjølte den, satte i kjøleskap og bare varmet den opp igjen i 2 dager. Det eneste jeg tilsatte var litt vann med litt buljong i for å få litt mer saus. Hvis du vil kan du bare lage litt ekstra eller ny tomatsaus. Jeg synes en klype eller to med sukker i tomatsausen bryter av den litt bitre smaken av hermetiske tomater.

Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

brødsmulergulrothvitløkkjøttbollerkjøttdeigoljepaprikatomatervann
0 kommentar 2 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Svenske knekkebrød med sesamfrø og havsalt

    30/09/2021
  • Pasta med salsicciapølse og tomatsaus, toppet med revet parmesan

    28/06/2021
  • Blåbær- og brokkolisalat med vinaigrette

    10/08/2021
  • Stekt blomkål med ostesaus og ristede hasselnøtter

    05/08/2021

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt