Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
Middag

Pølsegryte med ostegratinert potetstappe

av singelkokken Publisert: 26/08/2021Sist oppdatert den 10/08/2021 0 kommentar 554 visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
554

Dette er en deilig hverdagsrett som metter mange, hvis du lager dobbelporsjon. Den er også ganske rask og lage. Bruk de pølsene du liker best og bland gjerne sammen flere. Jeg brukte vanlige kjøttpølser som jeg er veldig glad i.

Jeg hadde denne i to dager, varmet opp gryten igjen og det samme med den gratinerte stappen, som sto halvspist ferdig i en ildfast form. Jeg drysset bare over litt ost til på stappen.

Her kan du også variere med både pølser, grønnsaker du liker og ulike urter.

Skriv ut
Serveringer: 2 Preptid: 1 Hour 30 minutes Koketid: 1Hour 1Hour
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 5.0/5
( 2 stemmer )

INGREDIENSER

PØLSEGRYTE :

  • 400 g kjøttpølse eller annen type pølse du liker best
  • 1 løk
  • 1/2 chili
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 rød paprika
  • 1-2 stilker stangselleri eller 1 gulrot
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 6-8 gode cherrytomater
  • Litt timian, basilikum, rosmarin eller persille - ta de urtene du har eller liker best
  • Litt olje
  • Litt salt og pepper

Gratinert potetstappe :

  • 4-6 store poteter
  • 1 dl kremfløte
  • 40 g smør
  • 1 fedd hvitløk
  • 50 g revet ost, vanlig gulost eller annen ost du liker skal blandes inn i stappen, men legg til side litt til og strø over før den settes i ovnen
  • 30 g parmesan og samme her som punktet over
  • 1 dl brødrasp eller loffsmuler
  • Litt salt og pepper

SLIK GJØR DU

  1. Finhakk chili og hvitløk
  2. Rens og skjær løk og paprika i grove biter
  3. Gjør det samme med de andre grønnsakene du bruker
  4. Fres så løk og paprika i litt olje i en kjele/gryte, tilsett hvitløk og chili etterhvert
  5. Ha i tomatene og salt/pepper og la det putre i 5-10 minutter
  6. Del opp pølsene i passe store biter og legg de oppi gryten sammen med cherrytomatene og urter
  7. La det småputre i 15-20 minutter, smak underveis

Gratinert potetstappe :

  1. Kok opp en kjele med vann, legg i skrelte poteter til de er møre og damp de tørre
  2. Kok opp fløte med smør og hvitløk
  3. Mos potetene og bland inn fløtesmøret, smak til med salt/pepper
  4. Bland inn halvparten av osten (altså gulost og parmesan)
  5. Hell stappen over i en smurt ildfast form, dryss over resten av osten blandet med brødrasp
  6. Fordel litt smørklatter på toppen og gratiner ved ca. 180 grader i 20 minutter - overflaten skal være sprø og gyllen som på bildene

Kos deg 🙂

TIPS

Du velger her grønnsaker du liker, urter du synes er best og det samme med pølser - prøv deg frem til din favorittgryte. Ostegratinert potetstappe ble ekstra luksus ved siden av denne retten. Jeg tenker at du her lager pølsegryten først, mens du koker potetene, så lager du stappen mens gryten putrer videre på svak varme.

Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

cherrytomatergulosthermetiske tomaterhvitløkkremfløteostostegratinert potetstappeparikaparmesanpotetstappepølsepølsegryterosmarintimianurter
0 kommentar 0 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Vitaminbomber for en sunnere hverdag – søte, sunne, sterke og saftige

    30/01/2022
  • Kjøttboller bakt i ovnen med poteter, gulrøtter og paprika i tomatsaus

    28/06/2021
  • Knekk-kaker (brune pinner) med sirup til jul

    20/11/2022
  • Pesto av urter, pistasjnøtter og parmesan

    29/10/2022

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt