Her har jeg laget nydelige karbonadekaker med digg tilbehør og svært tradisjonelt.
Lag dette til deg selv om det så er bare deg som skal ha middag. Du kan fryse ned kakene, ha de på ulike måter i flere dager og både til lunsj, middag og kveldsmat.
Dette blir ca. 20 karbonader, litt avhengig av hvor store du lager de. Jeg frøs ned noen av de etter å ha hatt middag i 2 dager. Jeg hadde denne tradisjonelle middagen, brukte de som «hamburger», brødskive med karbonade og speilegg eller bare ta med deg noen til nistepakken din.
Jeg fikk denne oppskriften av min søster, som igjen hadde fått den av et vennepar og dette var faktisk oppskriften de brukte i en kolonial de drev. Oppskriften er enkel og karbonadene er raske og lage, men det tar jo litt tid å steke de opp.
I tillegg fikk jeg noen gode tips av min svoger, som hans mor og mormor hadde praktisert. Jeg presset karbonadene litt flate og stakk små hull i de med gaffelen. Dette gav luftige, saftige og fine kaker.
KARBONADEKAKER KARAMELLISERT LØK SJYSAUS POTETER -beregn 2-3 pr.person NYKÅL - smørdamp en 1/4 nykål pr.person (1 nykål deles i 4) Karbonadekakene Karamellisert løk Sjysaus Smørdampet nykål Jeg blander deigen som regel i god tid på forhånd. Den kan stå i kjøleskapet til du skal steke kakene. Da setter smakene seg bare bedre og kanskje du ikke vil steke opp alle kakene samme dag, men resten dagen etterpå. Deigen kan fint stå dekket til i kjøleskapet til neste dag.
Vær tåldmodig når du steker kakene,så du ikke brenner de og de blir godt gjennomstekt - smak på den første karbonaden.
Jeg lager løk av 2 stykk, da har jeg ferdigstekt løk i flere dager og til ulike retter. Pass også på at løken ikke brenner seg.
Når du lager sjysausen, så smak også på denne - det å smake på det du lager er viktig !!!INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
TIPS