Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
Middag

Kyllingbiter med asiatisk salat og dressing til en person

av singelkokken Publisert: 19/11/2022Sist oppdatert den 20/11/2022 0 kommentar 531 visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
531

En kyllingfilet i biter stekt i litt olje, soyasaus og teriyakisaus blir smakfullt og godt. Du kan også bare bruke litt hoisinsaus etter å ha stekt bitene for å gi de ekstra smak og karamellisere de. Hvis du har sesamolje kan en skvett av den også være godt.

Jeg lager en asiatisk salat ved siden av med mange av de samme smakene. Du velger om du vil servere med litt ris eller pasta ved siden av.

Uten tilbehør blir det en kjapp og deilig rett å lage til middag. Du kan droppe granateple kjerner hvis du ikke har dette i huset og hvis du vil at det skal gå raskere å lage middagen.

Skriv ut
Preptid: 30 min Koketid: 10 minutes 10 minutes
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 2.5/5
( 2 stemmer )

INGREDIENSER

  • 1 kyllingfilet
  • litt olje
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss teriyakisaus

Asiatisk salat med dressing

  • 1/2 agurk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 sjalottløk (kan sløyfes)
  • 1/2 chili
  • 1 fingerbit ingefær
  • 1 neve koriander
  • 1 neve basilikum (kan sløyfes)
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss chiliolje eller 1/2 ts tørkete chiliflak (kan sløyfes)
  • 1/2 ss sesamolje
  • 1 ss sesamfrø
  • granateplekjerner (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

  1. del kyllingfileten i passe store biter
  2. stek de i olje og hell på litt soyasaus og teryiakisaus
  3. skjær endene av agurken og smash den med en kopp eller kjevle
  4. del agurken i biter
  5. finhakk løk og hvitløk
  6. finhakk chilien
  7. skrap skallet av ingefærbiten og riv den på et jern
  8. grovhakk urtene
  9. bland sammen dressingen
  10. miks grønnsakene sammen med dressingen og server med kyllingbitene
  11. strø sesamfrø over salaten

TIPS

Du kan gjerne steke kyllingbitene i bare olje og blande de inn i salaten tilslutt. Da får de alle de gode smakene fra salaten. Du skal smashe/knuse agurken før du deler den opp. Da trekker bitene til seg mer av dressingen.

Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

agurkasiatiskbasilikumchilihoisinsaushvitløkingefærkorianderkyllingbitersalatsesamoljesjalottløksoyasausteriyakisaus
0 kommentar 0 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Kjeks med sjokolade og karamell

    04/04/2021
  • Pesto av urter, pistasjnøtter og parmesan

    29/10/2022
  • Tradisjonell ertesuppe på svineknoke med pannekaker

    26/07/2021
  • Greske spinatlefser med spinat, fetaost, vårløk, rødløk og mynte

    04/08/2021

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt