Disse er nydelige og ha som tilbehør til annen mat. Noen ganger kutter jeg ut ris/pasta og har de ved siden av hovedretten.
De er raske og lage, bortsett fra hevingen, men da kan du gjøre noe annet.
De smakte som små nanbrød (du finner også oppskrift på det her). Du kan også fylle de med litt ost, skinke eller urter.
BARE 3 INGREDIENSER + fyll
180 g gresk/tyrkisk yoghurt (1 ss=13 g…brukte 12-14 ss)
200 g fint mel eller sikt det
1,5 ts bakepulver
FYLL
ca. 100 g revet ost du liker
urter, skinke eller bare ost
pensle med olje/smør og dryss med sesamfrø
GJØR DETTE
bland alle ingrediensene godt sammen
deigen skal bli fast, men litt klissete
dekk den til og la heve på et lunt sted i 2 timer
forvarm ovnen til 200 grader (eller stek de i airfryer på 200 grader i 4-5 minutter)
legg godt med mel på en bakematte og rull deigen ut til en pølse, del i 8 emner
rull de til boller i hendene og kjevle ut med mel til en minipizza, snu de flere ganger når du kjevler
hvis du vil ha fyll, legg litt i midten av brødet og brett inn fra alle sider, snu og kjevle flate på nytt
pensle med smør/olje og strø på sesamfrø
stek på bakepapir midt i ovnen på 200 g i ca. 8-10 minutter, følg nøye med på slutten. De blåser seg opp og brenner seg lett hvis du glemmer de bort på slutten.