Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
Middag

Tradisjonell ertesuppe på svineknoke med pannekaker

av singelkokken 26/07/2021 0 kommentar 1,7K visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
1,7K

Tradisjonell ertesuppe på svineknoke med pannekaker

Dette minner meg om barndommen. Ertesuppe lagd på denne måten med svineknoke er en middag i seg selv, men jeg måtte ha pannekaker ved siden av.

Pannekakene har jeg alltid spist med sprøstekt bacon , litt sukker strødd over og blåbærsyltetøy på toppen. Søtt og salt sammen gjør susen.

Du finner også en enkel oppskrift på pannekaker her.

Ertesuppe på svineknoke med pannekaker

Skriv ut
Serveringer: 4 Preptid: 1H Koketid: 3H 3H
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 3.3/5
( 4 stemmer )

INGREDIENSER

  • 1 stk. lettsaltet svineknoke
  • 200 g tørkede gule erter
  • 1 stk. løk, finhakket
  • 1 stk. sellerirot i terninger
  • 2 stk. laubærblad
  • 2 l vann
  • 2 stk. gulrot i terninger
  • 1 stk. purre i ringer
  • 4 stilker frisk timian

 

Pannekaker :

  1. Bland 3 dl mel og 1/2 ts salt. Tilsett halvparten av melken = 2,5 dl. Visp sammen til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken = 2,5 dl. Visp inn 4 egg. La pannekakerøren svelle i ca. 1/2 time - stek pannekakene - blir ca. 8 pannekaker.

 

SLIK GJØR DU

  1. Legg ertene i godt med vann over natten. Hell av vannet før du begynner med de andre forberedelsene.
  2. Legg svineknoke, erter, løk, selleri, laurblad og timian i en gryte. Hell på ca. 2 liter vann og kok opp.
  3. Skum godt av og la det trekke i 3 timer under lokk.
  4. Tilsett gulrot og purre når det er 20 minutter igjen av koketiden.
  5. Ta opp svineknoken, skjær av kjøttet og legg det tilbake i suppen.
  6. Smak til med salt og pepper.

TIPS

Det er noe jeg liker ekstra godt med smaken på dette kjøttet og blandingen med grønnsaker og kraften. Server med flatbrød eller godt brød og ha det som en middag uten pannekaker. Jeg synes det blir ekstra digg med pannekaker og hadde supperester til neste dag. Pannekakerøren og steking av pannekakene kan du gjøre mens suppen koker. Hvis du ønsker litt grovere pannekaker så bytt ut halvparten av melet med noe som er mer grovt.

Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

baconblåbærguleertergulrotlaurbærbladpannekakerpurresukkersvineknoketimian
0 kommentar 0 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Blåbær- og brokkolisalat med vinaigrette

    10/08/2021
  • Kjøttpølser med rotmos(kålrot+gulrot), poteter, brun saus og tyttebær – Singelmat

    27/08/2022
  • Fylt laks med grønnsaker og pasta. Fyllet er en blanding av kremost og urter, på toppen en chili glaze

    28/06/2021
  • Bacalaogryte – en nytelse for fiske-elskere

    20/12/2021

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt