Velkommen til bloggen min!
Denne bloggen er skreddersydd for deg som oftest lager mat for en eller to. Her presenteres et mylder av deilige retter, optimalisert for 1-2 porsjoner. Skulle du ha behov for å servere flere, er det enkelt å doble oppskriftene, eller tilsette litt ekstra kjøtt, fisk eller kylling.
Her på singelkokken.no finner du også et eget kapittel til inspirerende og innovative airfryer oppskrifter. Hovedfokuset er på middagsretter med kjøtt, kylling og fisk, men du finner også enkle og smakfulle oppskrifter på salater, småretter og tilbehør.
Selv om desserter og kaker ikke er min spesialitet, vil jeg være ivrig etter å dele mine beste tips og godbiter også innen disse kategoriene.
Hvem er singelkokken?
Mitt navn er Pål Robert Jahnsen og mat interessen min startet allerede på «skolekjøkkenet» med litt prøving og feiling hjemme. Etter hvert fikk vi små oppgaver i hverdagen, da min mor jobbet til hun var nesten 70 år. Helgene ble introdusert for de «nye» rettene med pizza og taco da jeg var ung, men søndagsmiddagen den stod min mor for nesten bestandig.
Da jeg flyttet på hybel for første gang og begynte på sykepleierhøgskolen ble det mye halvfabrikata som gryter og supper på trangt kjøkkenet delt med studiekamerater. Når vi hadde råd til det og spanderte på oss middag ute ble oppdagelsen og sansen for god mat vekket.
Etter studietid, med fast jobb og samboer i en periode ble jeg introdusert for husmannskost fra Vestlandet og bl.a. tradisjonen med pinnekjøtt og hjemlagde lefser på takke.
Jeg flyttet for meg selv i -98 og har i lange perioder bodd alene. Husmannskost og den enkle hverdagsmiddagen har jeg måttet lage selv. Interessen og behovet for å lage middag flere dager i uken har blitt rutine og en glede.
Nå lager jeg mat til meg selv nesten hver eneste dag. Jeg prøver å planlegge uken og tenke smart ved innkjøp. Restemat og gjenbruk er viktig i min hverdag. Jeg kan også lage opp mat som karbonader, fryse ned og ha mange ulike middager på en slik basisvare.
Jeg digger å eksperimentere med mer avansert mat og mat fra ulike kulturer. Jeg liker også godt å lage mat til familie og venner hjemme hos meg selv, på ferie, på deres hytter og sommersteder. Min store lidenskap er å lese kokebøker fra mitt bibliotek hjemme. Jeg slapper av og nyter alt av matprogrammer på tv.
I tillegg til mange gode oppskrifter her på singelkokken.no, finner du mange flere på min Instagram profil og ikke minst i kokeboken min En til bords.
Takk for at du følger meg!