Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
Lunsj

Svenske knekkebrød med sesamfrø og havsalt

av singelkokken 30/09/2021 0 kommentar 207 visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
207

Disse deilige knekkebrødene er kjappe å lage og smaker veldig godt.

De holder seg også svært lenge. Jeg oppbevarte de bare i et kjøkkenhåndkle, men du kan også lagre de i en kakeboks.

De er kjempegode til både frokost, lunsj og ved siden av en middag.

Skriv ut
Serveringer: 16 Preptid: 1 Hour Koketid: 30 Minutes 30 Minutes
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

  • 25 g fersk gjær
  • 2,5 dl lunkent vann
  • 2 ts salt
  • 220 g rugmel (fint)
  • 120 g siktet mel

Pynt

  • Flaksalt
  • Sesamfrø

SLIK GJØR DU

  • Løs gjæren i vann, bland inn de andre ingrediensene og elt til en smidig deig
  • Dekk til  bakebollen og sett til heving i 30 minutter et lunt sted
  • Sett ovnen på 130 grader
  • Del deigen i 16 emner og kjevle ut til sirkler, stikk hull i midten med et lite glass
  • Legg sirklene på et stekebrett med bakepapir
  • Prikk huller med gaffel og pensle med vann
  • Strø over litt fingersalt og sesamfrø
  • Stek de i ovnen til knekkebrødene er sprø og lysebrune, ca. 7-8 minutter
  • Avkjøl på rist og oppbevar tørt

TIPS

Jeg brukte grovt rugmel, men synes deigen ble bedre når jeg brukte fint rugmel. Prøv deg frem i forhold til din smak. Om dine knekkebrød ikke blir helt runde når du kjevler de ut, så gjør det ikke noe. Se på mine på bildene. De er både litt kantete og noen litt for mye stekt, men smakte godt uansett. Pass på knekkebrødene og tiden når de stekes i forhold til hvordan din ovn er. Kos deg med dine egenbakte knekkebrød.

Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

0 kommentar 0 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Ovnsbakt kveite med urtesmør, remulade, brokkolini og poteter

    29/04/2022
  • Stekt blomkål med ostesaus og ristede hasselnøtter

    05/08/2021
  • Eplekakedessert i tekopp med karamellsaus

    22/10/2022
  • Bakte mandelpoteter med strø av limesalt

    29/12/2022

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt