Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
Middag

Kyllingnuggets med bare 4 ingredienser & 4 dipper

av singelkokken 23/09/2022 0 kommentar 297 visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
297

Her kan du lage noen svært enkle, kjappe og digge nuggets med bare 4 ingredienser.

Du bruker en agurklake , vispet egg og knust potetgull. Du velger ditt favorittpotetgull til paneringen. Agurklaken kan du sløyfe, men den gir en marinering av kylllingbitene som gjør de mer saftige.

Du bestemmer om du vil lage en dipp i tillegg eller du kan ha disse som en hovedrett bare slik de er. Du kan ha ris eller annet du liker ved siden av og da er kanskje en dipp ok for at det ikke skal bli for tørt.

Velg mellom 4 dipper. Sursøtsaus er kanskje mest vanlig, mens mange liker chilisaus eller en yoghurtblanding. Jeg lagde også en karriremulade som brukes mest til roastbeef, fisk og annet, men jeg synes den ble kjempegod, digg og dyppe nuggetsbitene i.

Skriv ut
Serveringer: 1 Preptid: 30 min Koketid: 10 minutes 10 minutes
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

NUGGETS

  • 1 kyllingfilet
  • 1 dl sylteagurklake
  • 1 egg
  • 1/2 pose potetgull eller litt mindre

DIPPER

  1. sursøtsaus
  2. Heinz chilisaus
  3. 1 dl gresk yoghurt + 1 dl majones + 1 neve urter
  4. karriremulade = 3 dl majones, 1 ss karri, 1/2 finhakket løk, 1 ss finhakket kapers, 2 ss saft fra kapersglasset, 2 ss finhakket sylteagurk og litt s/p

 

SLIK GJØR DU

NUGGETS

  • del kyllingfileten opp i passe strimler
  • hell av sylteagurklake i en skål
  • legg bitene til marinering i skålen i 15 min.
  • visp klart 1 egg
  • legg potetgull i en ziplook pose og knus med en kjevle, skål eller hendene
  • ta kyllingbitene opp av skålen og tørk på papir
  • dynk de i skålen med vispet egg
  • legg de så over i posen med knust potetgull, rist godt rundt, så det blander seg på bitene
  • legg de over i en ildfast form med litt olje og stek i ovnen på 190 grader i ca. 8-10 min.

DIPPER

  • sursøtsaus fra flaske
  • chiliketchup
  • bland yoghurt med majones i forholdet 50/50 og pluss på med hakkete urter
  • karriremulade = bland sammen alle ingrediensene
Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

agurlakechilisausdippereggkyllingbiternuggetspotegullsursøtsaus
0 kommentar 0 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Chiapudding med mangosaus, kokosflak, granola og pasjonsfrukt

    28/06/2021
  • Karbonadekaker med karamellisert løk, nykål, poteter og sjysaus

    23/08/2022
  • Laksewok med rød curry paste og grønnsaker i kokosmelk

    28/06/2021
  • Hjemmelaget tomatsuppe med ristede kikerter, gresskarkjerner, grønnkål og rømme

    22/05/2022

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt