Jeg kjøpte en pakke med 4 laksestykker, skinn og benfrie. Det ble 3 ulike middager ut av disse skivene. Her kommer den første – Laksewoken, så blir det oppskrifter på «Fylt laks» og «Lakseburger». Woken er den enkleste å lage. Mange av dere har etterspurt enkle oppskrifter, så jeg vil forsøke å bidra med det her. Den fylte laksen tar noe mer tid, men prøv gjerne.
Jeg er glad i fisk, også laks, men liker at laksen får følge av gode smaker. Liker også å forsøke og bruke av det jeg har av grønnsaker og annet i kjøleskapet.
Laksewoken du får oppskrift på her er en gjenganger hos meg, da den lager seg raskt og smaker veldig godt. Tilbehøret bestemmer du selv, men jeg velger ofte bare å spise den fra en suppetallerken og uten pasta eller ris, da får jeg i meg fisk og mye grønnsaker og blir absolutt mett av det.
Pass på at currypasten kan sprute fra panna hvis du har på for sterk varme. La den surre litt alene før du heller på kokosmelken. Det frigjør alle kryddersmakene i pasten.
Du behøver ikke bruke en hel boks med kokosmelk. Noen ganger kjøper jeg de mindre boksene eller bare bruker en 1/2 boks. Hvor mye kokosmelk avgjør styrken på smaken sammen med mengde currypaste.
Grønnsaker velger du bare fra de du har i skapet og hva du liker best. Gulrøtter, stangselleri, grønnkål og annet er også godt.INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
TIPS