Hvorfor ikke endre litt på måten du serverer maiskolbene ?
Jeg er veldig glad i maiskolber, har de som tilbehør hele året og ikke bare om sommeren. Du kan grille de, steke de i panne eller grille de i ovnen.
Her er de penslet med en marinade, stekt i panne og toppet med chilimajo, parmesan og koriander.
Jeg lærte på nettet og dele de opp litt annerledes enn vanlig. Istedenfor å dele de på midten, så setter jeg de på høykant. Det er da lettere å få kniven gjennom stammen og rett ned. Deler de så ev. en gang til gjennom stammen og får slik mindre biter, som er lettere å spise, holde i hånden, finere og servere. Uansett så hver forsiktig med kniven når du skal skjære de opp, stammen kan også være litt hard og komme igjennom, en god kniv er viktig.
Jeg kjøper de ferdigkokte, som er vakumpakket. De inneholder 2 stykk eller flere og her avgjør du hvor mange du skal ha i forhold til annet tilbehør og hvor glad du og dine gjester er i mais.
Marinade Topping Marinade Topping Her har du en litt annerledes måte og servere maiskolber på. De blir nesten et lite måltid i seg selv ved siden av grillet kjøtt.
HUSK igjen og hver forsiktig med kniven når du skjærer opp maisen.
Maiskolber er digg og lov til å spise med hendene, så husk servietter 🙂
Toppingen med chilimajo+parmesan+koriander har jeg alltid mer av i skåler ved siden av for den som vil ha mer.INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
TIPS