Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
Dessert

Eplekakedessert i tekopp med karamellsaus

av singelkokken Publisert: 24/10/2022Sist oppdatert den 22/10/2022 0 kommentar 179 visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
179

Fant denne fantastiske eplekakedesserten på en nettside. Lagde «kaken» i en kopp og hadde over litt karamellsaus som ekstra luksus. Karamellsausen har du oppskrift på i tidligere innlegg her på bloggen.

Selve deigen til denne «kaken» med havregryn likte jeg spesielt godt. Deigen er rask og lage. Bruk en kopp du er sikker på tåler å stå i ovnen.

Dette ble deig bare til en stor tekopp. Doble oppskriften hvis du skal lage dessert til flere.

Skriv ut
Preptid: 30 min Koketid: 30 Minutes 30 Minutes
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

  • 70 g mel
  • 15 g havregryn
  • 50 g sukker
  • 1/4 ts kanel
  • 1/4 ts bakepulver
  • 50 g smeltet smør
  • 1 egg
  • 1 eple
  • salt karamellsaus

SLIK GJØR DU

  1. pisk egg og sukker luftig
  2. smelt smør og rør inn
  3. rør inn mel, bakepulver, kanel og havregryn
  4. fordel røren i en tekopp eller stor kaffekopp som tåler å stå i ovnen
  5. skjær et eple i tynne skiver (ev. skrell eple først) og stikk skivene ned i røren
  6. har du laget karamellsaus så hell litt over eplene
  7. stek i ovn på 180 grader i ca. 30 minutter - følg litt med !

TIPS

Jeg skrelte ikke eplene, men vasket de godt, delte i to, tok ut kjernehuset og delte i skiver. Liker du pærer bedre så bruk det eller en kombo. Husk og avkjøl koppen og deigen litt før du digger i deg denne deilige desserten/kaken.

Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

dessertdessertikoppeplekakeeplerhavregrynkakekakeforenkanelkaramellsaus
0 kommentar 0 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Fastelavensboller med 4 ulike fyll – Oreokjeksmiks, Bringebærkrem, Mandelfyll og Nutella

    27/02/2022
  • Ostesmørbrød med kylling, brie, sennep, soltørket tomat og bacon

    22/04/2021
  • Greske spinatlefser med spinat, fetaost, vårløk, rødløk og mynte

    04/08/2021
  • Karbonadekaker med karamellisert løk, nykål, poteter og sjysaus

    23/08/2022

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt