Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
Suppe

Tomatsuppe med egg, basilikum og godt ferskt brød med smør

av singelkokken 22/05/2022 0 kommentar 389 visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
389

Her får du oppskrift på en enkel tomatsuppe laget fra bunnen av. Jeg presenterer ide til 3 ulike toppinger på denne tomatsuppen her på bloggen. Du finner de også på min Instagram konto – https://instagram.com/singel_kokken

Der finner du også en del oppskrifter og retter som ennå ikke har nådd frem hit til bloggen.

Lag gjerne opp en større porsjon av denne suppen og ha i flere dager med ulike toppinger og tilbehør. Du kan også fryse ned suppen i små bokser og bare varme opp til en rask middag eller som en kveldsrett.

Skriv ut
Serveringer: 4 Preptid: 30 min Koketid: 10 minutes 10 minutes
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 4.0/5
( 2 stemmer )

INGREDIENSER

  • 1/2 hakket løk
  • 1-2 båter finhakket hvitløk
  • 1-2 ss god olje
  • 2 ss tomatpure
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 4 dl vann
  • 1 stk grønnsaksbuljong
  • 1 ss sukker
  • En neve frisk basilikum
  • Litt pepper
  • Kokte egg

SLIK GJØR DU

  1. Fres løk og hvitløk myk og blank i en kjele med litt olje
  2. Tilsett tomatpure og la det surre litt
  3. Ha i vann og boksen med hakkete tomater, buljong, sukker og kok opp i 10 minutter
  4. Kjør tilslutt suppen til ønsket konsistens med en stavmikser
  5. Smak til med pepper og dryss over hakket basilikum
  6. Topp med kokte egg

TIPS

Denne suppen er rask og lage og smaker veldig godt, men juster etter smak antall fedd hvitløk og mengde sukker. Når du kjører suppen med stavmikser og den er varm, så vær forsiktig så det ikke spruter. Jeg gjør det forsiktig på benken og holder alltid mikseren helt ned mot bunnen av kjelen før jeg setter den i gang på lav hastighet. Først beveger jeg stavmikseren rundt nederst i kjelen før jeg trekker den oppover og ned igjen. Du kan også helle suppen over i en større kjele eller bolle som tåler varmen, da er det mindre sjanse for at det spruter. Velg de urtene du liker, men jeg elsker de fleste og basilikum er en av favorittene, men bruk også gressløk, persille eller koriander.

Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

basilikumbrødgrønnsaksbuljonghermetiske tomaterhvitløkpeppersmørsukkersuppertomatertomatpuretomatsuppe
0 kommentar 0 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Hjemmelaget tomatsuppe med kjøttdeig og pasta

    22/05/2022
  • Fastelavensboller med 4 ulike fyll – Oreokjeksmiks, Bringebærkrem, Mandelfyll og Nutella

    27/02/2022
  • Hjemmelaget tomatsuppe med ristede kikerter, gresskarkjerner, grønnkål og rømme

    22/05/2022
  • Firkløverkake i langpanne er en nøttebunn med firkløverglasur

    28/06/2021

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt