Dette er virkelig en konfektkake – lages i langpanne og skjæres opp i små konfektbiter i den størrelsen du vil ha. Jeg fant oppskriften i en av bøkene til Kristine Ilstad – https://instagram.com/detsoteliv.no
Disse har en nøttebunn som smaker nesten som marsipan og jeg elsker marsipan. Disse skal bli myke og seige i bunnen med deilig smeltet firkløversjokolade på toppen.
Jeg fryser de ned og tar de opp hvis jeg får gjester eller folk bare kommer innom – de tiner fort på benken.
For å få en best mulig eggedosis har jeg lært av en venninne å kjøre sukkeret igjennom min minichopper, da blir sukkeret finere og eggedosisen fortere myk og luftig, men du må også mikse den lenge nok.
Rør sjokoladen raskt og lett inn i smøret, så alt smelter godt. Melken blir fort avkjølt når du gjør dette.
Jeg bruker en spatel og smører sjokoladen jevnt utover kakebunnen. Snu den gjerne litt rundt, da er det lettere å komme til. Du får da et jevnt og fint lag over hele kaken - alle må få sjokolade på sine biter.INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
TIPS
4 kommentarer
Rar rating. Kom borti den og ratingen ble kjempe dårlig. Fikk ikke endret den:/ men spm, utrolig store mengder m sukker. Er dette feil?
Hei Lilla….ser at her har det gått helt i spinn for meg….takk for at du sier ifra. Jeg skal rette opp denne oppskriften. Hilsen Pål Robert
Denne var ekstremt søt! Tror jeg skal ha i mindre sukker neste gang. Ellers bra oppskrift! 🙂
Hei og takker for kommentar. Ja, det er mye sukker i denne, men det går helt fint og redusere den mengden. Mengden sukker gjør noe med seigheten i kaken, så mindre sukker endrer bare litt på konsistensen…hilsen Pål Robert