Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
Middag

Bacalaogryte – en nytelse for fiske-elskere

av singelkokken 20/12/2021 0 kommentar 336 visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
336

Jeg er veldig glad i fisk, men helst lagd med ulike smaksfulle ingredienser. En fisk som Bacalao, selv om den er utvannet smaker mye, salt og godt. Gryten passer til alle årstider og kan fryses ned i porsjoner.

Jeg lagde en stor porsjon. Denne holder til 4 ganger, hadde middag i to dager og frosset ned så det blir to middager til. Noen ganger i hverdagens hektiske løp er det digg og bare kunne hente opp en god middag.

Gryteretten er enkel, rask og lett å lage. Du vanner ut fisken, har løk, poteter, tomater og oljer sammen med fisken i en gryte lagvis.

Jeg er også veldig glad i oliven og særlig de sortbrune. I denne gryten er de med stener, så pass på tennene når du spiser, men de ble bløte under kokingen og stenene skled fint ut. Jeg har derfor godt med oliven i gryten og persille i mengder på toppen før servering – begge mine favoritter – sunt og godt for kroppen.

Skriv ut
Serveringer: 4 Preptid: 30 min Koketid: 1Hour 1Hour
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

  • 400 g klippfisk
  • 3 løk
  • 8-10 poteter
  • 1 chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 10-15 sorte oliven
  • 2,5 dl god olivenolje
  • 2-3 laurbærblad
  • persille

SLIK GJØR DU

  • Vann ut fisken i 20 timer med et skifte av vann
  • Skjær fisken i små stykker/biter
  • Skjær poteter og løk opp i biter/skiver
  • Finhakk chili og hvitløk
  • Legg alt lagvis med et par laurbærblad innimellom, sammen med noen klunker god olje https://instagram.com/mr.pantelisthegreek   https://instagram.com/olivenlunden1830
  • Tilslutt heller du over boksene med hermetiske tomater
  • La gryten koke opp og småputre videre i en times tid

TIPS

Jeg lager som sagt denne opp i flere porsjoner og fryser ned i middagsstørrelser. Jeg blander inn litt chili, hvitløk og laurbærblad for mer smak, gjør den så sterk du liker. Ikke alle liker oliven så de kan droppes, men oliven og masse persille må jeg bare ha. Det gir også litt farge og pynt på gryten. Du finner også denne, mange andre forslag og oppskrifter på min Instagramprofil - singel_kokken

Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

0 kommentar 0 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Pastapotetputer, også kalt «kroppkake» av mandelpoteter

    05/05/2021
  • Kyllingbiter med asiatisk salat og dressing til en person

    20/11/2022
  • Svenske knekkebrød med sesamfrø og havsalt

    30/09/2021
  • Hjemmelaget bringebærsyltetøy er superdigg

    23/08/2022

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt