Dette er det smarteste jeg har laget på lenge 🙂
Du blander renset og hakket hvitløk med ingefær og olje til en paste. Jeg bruker en enkel stavmikser i en stor bolle og mikser dette sammen.
Først renser og hakker jeg hvitløken. Ingefærroten skreller jeg med en teskje. Da beholder du mer av selve roten enn om du skjærer av skallet. Det er lettere å bruke en teskje enn å skrelle en gulrot.
Jeg bruker ofte hvitløk og ingefær i maten jeg lager. Ved å lage denne pasten sparer jeg masse tid. Pasten har jeg over på rene glass og har i kjøleskap i flere uker.
Du må ha og gjøre :
1 bunt hvitløk
1 håndstor ingefær
1-2 dl god olje eller mer
Rens og grovhakk hvitløk og ingefær
Ha alt i en stor bolle sammen med olje. Bruk en stavmisker til paste, ev. tilsett mer olje til en grøtete konsistens.
Oppbevares på et rent glass i kjøleskap.