![](https://singelkokken.no/wp-content/uploads/2024/02/2024-Hvitlok-og-ingefaer-paste-FH-3-1024x683.jpg)
Dette er det smarteste jeg har laget på lenge 🙂
Du blander renset og hakket hvitløk med ingefær og olje til en paste. Jeg bruker en enkel stavmikser i en stor bolle og mikser dette sammen.
![](https://singelkokken.no/wp-content/uploads/2024/02/2024-Hvitlok-og-ingefaer-paste-FH-2-1024x683.jpg)
![](https://singelkokken.no/wp-content/uploads/2024/02/2024-Hvitlok-og-ingefaer-paste-FH-6-1024x683.jpg)
![](https://singelkokken.no/wp-content/uploads/2024/02/2024-Hvitlok-og-ingefaer-paste-FH-5-1024x683.jpg)
Først renser og hakker jeg hvitløken. Ingefærroten skreller jeg med en teskje. Da beholder du mer av selve roten enn om du skjærer av skallet. Det er lettere å bruke en teskje enn å skrelle en gulrot.
![](https://singelkokken.no/wp-content/uploads/2024/02/2024-Hvitlok-og-ingefaer-paste-FH-1-1024x683.jpg)
Jeg bruker ofte hvitløk og ingefær i maten jeg lager. Ved å lage denne pasten sparer jeg masse tid. Pasten har jeg over på rene glass og har i kjøleskap i flere uker.
Du må ha og gjøre :
1 bunt hvitløk
1 håndstor ingefær
1-2 dl god olje eller mer
Rens og grovhakk hvitløk og ingefær
Ha alt i en stor bolle sammen med olje. Bruk en stavmisker til paste, ev. tilsett mer olje til en grøtete konsistens.
![](https://singelkokken.no/wp-content/uploads/2024/02/2024-Hvitlok-og-ingefaer-paste-FH-5-1-1024x683.jpg)
![](https://singelkokken.no/wp-content/uploads/2024/02/2024-Hvitlok-og-ingefaer-paste-FH-6-1-1024x683.jpg)
Oppbevares på et rent glass i kjøleskap.