Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
Middag

Kjøttpølser med rotmos(kålrot+gulrot), poteter, brun saus og tyttebær – Singelmat

av singelkokken Publisert: 26/08/2022Sist oppdatert den 27/08/2022 0 kommentar 709 visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
709

Jeg skal ha litt ekstra fokus framover i innleggene mine på mat til 1 person – mat for single !

Mange «gidder» ikke, orker ikke, har ikke tid sies det til å lage og sette sammen en enkel middag til bare seg selv. Jeg vil prøve å motbevise dette ved å legge frem forslag på ganske enkle retter – middager det er raskt å lage, med få ingredienser og som kan være rimelig.

Selv om du bare skal lage middag til deg selv, så kan det være ok å lage en stor nok porsjon til at du kan varme opp maten dagen etter å ha det samme to dager på rad. Du kan også ha basis proteiner (kjøtt, pølse, kylling, fisk etc.) som du kan lage en vri på eller noe helt annet av neste dag.

Planlegging av et par middager av gangen og smarte innkjøp av råvarer og annet er lurt.

Her har jeg kjøpt kjøttpølser og lagd en rotmos med poteter og gulrøtter. Ved siden av hadde jeg poteter, litt tyttebær som jeg er veldig glad i og en brun saus. Hvis du vil gjøre det enkelt så kjøper du «posesaus» eller lærer deg å lage gode, enkle sauser, som er raskt å lage det også.

Jeg har skrevet at det tar ca. 30 minutter og lage denne middagen. Det forutsetter at du som meg først finner frem alt du skal bruke før du starter. Potetene kokte jeg i en kjele og i en annen hadde jeg oppkuttet kålrot og gulrot. Da koker dette på likt og nesten på like kort tid. Sjekk med en gaffel underveis hvor lang koketiden skal være. Sausen er bare å mikse sammen og la stå på svak varme til du skal spise.

Skriv ut
Preptid: 30 min Koketid: 20 Minutes 20 Minutes
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

  • kjøttpølser uten skinn (pk på 6 stykk)
  • poteter

ROTMOS (to porsjoner)

  • 1 gulrot
  • 1/2 kålrot
  • 1/2-1 dl matfløte
  • 1-2 smørklatter
  • salt/pepper

BRUNSAUS

  • 2 ss smør
  • 2 ss mel
  • 1-2 dl matfløte
  • 4 dl vann+1 terning hønsebuljong (ikke rør alt inn i sausen med en gang)
  • 2 ss soyasaus
  • 2-3 sprut av sukkerkulør

 

  • tyttebær
  • hakket persille til pynt og kanskje litt i rotmosen

SLIK GJØR DU

  • start med å koke potetene møre og stek pølsene i en panne

ROTMOS

  • del opp kålrot og gulrot i biter og kok møre
  • hell av nesten alt vannet og mos til ønsket konsistens
  • rør inn smør, hell på litt og litt matfløte og rør godt sammen mens den koker opp
  • tilsett salt/pepper og smak deg frem
  • la stå på laveste varme til servering, ev. rør inn litt persille

SAUSEN

  • brun smør forsiktig, ikke brenne seg
  • rør inn melet godt
  • hell på væske (matfløte, buljong og sosyasaus) litt og litt mens det koker opp og rør hele tiden
  • blir sausen for tykk så tilsetter du bare litt mer matfløte
  • tilsett litt sukkerkulør for farve på sausen
  • smak på sausen og tilsett salt/pepper

 

  • serverer med tyttebær og persille på toppen

 

TIPS

Dette er en middag du godt kan ha i to dager. Jeg spiser halvparten av pølsene, koker opp poteter til 2 dager og har kalde med varm brun saus dagen etterpå, ev. kan du raskt dampe opp potetene igjen. Hvis du ikke vil lage saus, så kan du kjøpe posesaus. Trener du deg på å lage en god, enkel brun saus, så kan du bare varme den opp igjen neste dag, med litt mer matfløte - vips så har du varm saus. Det samme gjør jeg med rotmosen neste dag, tilsetter litt matfløte og koker den raskt opp igjen. Da har du på denne oppskriften en deilig middag til deg selv i 2 dager.

Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

brunsauskjøttpølserrotmostyttebær
0 kommentar 0 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Fastelavensboller med 4 ulike fyll – Oreokjeksmiks, Bringebærkrem, Mandelfyll og Nutella

    27/02/2022
  • Karbonadekaker med karamellisert løk, nykål, poteter og sjysaus

    23/08/2022
  • Kyllingnuggets med bare 4 ingredienser & 4 dipper

    23/09/2022
  • Kjøttpølser med rotmos(kålrot+gulrot), poteter, brun saus og tyttebær – Singelmat

    27/08/2022

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt