Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
Middag

Ovnsbakt kveite med urtesmør, remulade, brokkolini og poteter

av singelkokken 29/04/2022 0 kommentar 751 visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
751

Jeg har bestemt meg for å spise mer fisk, som jeg egentlig er veldig glad i. Målsettingen er ihvertfall å spise fisk 2 ganger i uken.

Det som gjelder er å lage fisk med ulikt tilbehør og tilberedt på flere måter. Dette kan du gjøre med nesten alle fiskesorter. Jeg er glad i både rød og hvit fisk. Min mening er at fisken trenger litt støtte, bearbeiding og godt tilbehør.

Toppinger, som her bidrar til dette og ulike type grønnsaker kan varieres etter din smak. I tillegg er det ikke så verst med en remulade når du skal unne deg litt ekstra luksus. Det går også veldig bra med bare en god yoghurt.

Jeg skal legge ut oppskrift på ulike dipper jeg har laget til tapasbord, som også kan være et fint tilbehør til fisken. Varier grønnsakene eller ha bare en enkel salat.

Potetene kan også tilberedes på mange måter – kommer også tilbake til alle mulighetene her i senere innlegg. Hvis du digger ris eller couscous, så bruk det.

De jeg serverte denne retten trodde det var bacon på toppen, men ingrediensene i den sprø og smakfulle toppingen gir denne smaken – kanskje særlig hvis du bruker godt med parmesan og brødrasp – se oppskriften lenger ned.

Du må ikke la den bake i ovnen for lenge, men til gjennombakt – fisken blir da aldri tørr med den saftige brødraspen.

Kos dere og nyt denne retten – dine gjester vil garantert bli fornøyde

Skriv ut
Serveringer: 4 Preptid: 1 Hour 30 Min Koketid: 20 Minutes 20 Minutes
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

  • ca. 200 g fisk pr.person
  • 1 liten tørr baguett/loffskiver til brødrasp eller kjøp brødrasp ferdig i pose
  • 1 dl revet parmesan
  • urter du liker, en neve
  • olje
  • 150 g smør
  • 2-3 fedd hvitløk
  • saften av en 1/2 sitron
  • 2 ss hakket kapers
  • broccolini
  • poteter
  • ferdig kjøpt remulade eller lag selv (oppskrift kommer i nytt innlegg)

SLIK GJØR DU

TOPPING

  • Kutt opp en 1/2 baguett eller to/tre tørre loffskiver med kniv eller i en blender - ca. 2 dl
  • Bland dette sammen med 1 dl parmesan eller bare rasp ost så mye du vil ha
  • Finhakk urter som basilikum, mynte eller persille
  • Bland alt dette med 3-4 ss god olje i en blender, ev. tilsett mer olje, men du skal kunne smøre, legge et godt lag oppå fisken

URTESMØR

  • 150 g brunet smør, pass på at det ikke brenner seg, du kjenner nøttesmaken og ser når det bruser/koker lett
  • Tilsett og fres finhakket hvitløk - ta så av plata raskt, så ikke hvitløken brenner seg
  • Tilsett urter, kapers og litt sitronsaft

FISKEN

  • Legg fisken i en ildfast form med litt olje i bunnen og risle litt olje og s/p over fisken
  • Legg så godt på med topping, om det raser litt ned på siden gjør ingenting
  • Jeg la til litt grønnkål som blir krispi sammen med fisken (grønnkålen gnir jeg bare inn med litt olje først)
  • Stek fisken midt i ovnen på 190 grader i 15-20 minutter, fisken skal flake seg, så ta en test mot slutten med en gaffel

TIPS

Da har du fått en basis oppskrift på topping til det meste av fisk du måtte like å servere. Urtesmøret kan du bruke til alle rettene dine. Hvis du ikke er så glad i kapers, så dropp det. Det er viktig å hverken brenne nøttesmøret eller hvitløken du putter oppi, så følg med når du lager urtesmøret, ikke bruk for sterk varme.

Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

basilikumbrokkolinibrødrasphvit fiskhvitløkkaperskveiteloffloffsmulermynteparmesanpersilleraspremuladesitronsaftskreismørurterurtesmøryoghurt
0 kommentar 0 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Blåbær- og brokkolisalat med vinaigrette

    10/08/2021
  • Hjemmelaget bringebærsyltetøy er superdigg

    23/08/2022
  • Firkløverkake i langpanne er en nøttebunn med firkløverglasur

    28/06/2021
  • Fylt laks med grønnsaker og pasta. Fyllet er en blanding av kremost og urter, på toppen en chili glaze

    28/06/2021

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt