Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
Lunsj

Tomatrisotto med scampi, parmesan, mozzarella og basilikum

av singelkokken Publisert: 19/08/2021Sist oppdatert den 05/08/2021 0 kommentar 927 visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
927

Jeg elsker risotto, men spiser det egentlig sjelden fordi det ofte er veldig mektig. Denne risottoen med tomater og tomatpure synes jeg derimot var mye lettere, friskere og bedre enn mange jeg har spist før.

Nok en gang ble jeg inspirert av oppskriften på godt.no og jeg brukte scampi på toppen av risen. Bruk det du liker best som reker, krepsehaler, scampi eller kanskje små kjøttboller.

Dette er en rett med mye smak og som gjerne kan serveres som hovedrett, en liten forrett eller uten reker ved siden av noe annet – prøv deg frem hvis du liker den, garantert at du lager den igjen og at den blir godt likt.

Resultatet skal bli en kremet og nydelig risotto.

Skriv ut
Serveringer: 2 Preptid: 1 Hour Koketid: 30 Minutes 30 Minutes
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 4.3/5
( 3 stemmer )

INGREDIENSER

  • 1/2 l kyllingkraft av terninger
  • 100 g risottoris (du behøver ikke kjøpe den dyreste, se på pris)
  • 1/2 gul løk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 6-8 gode cherrytomater
  • 1/2-1 ss tomatpure
  • 1 ss smør
  • 1 dl eller mer parmesan
  • Litt salt og pepper
  • Saft av en 1/2 sitron og litt olje

TIL SERVERING :

  • Mer parmesan, revet fersk mozzarella, basilikum og pepper

SLIK GJØR DU

  1. Start med å koke opp kyllingkraften, bruk helt vanlige kyllingkraftterninger
  2. Fres så løk og hvitløk i en kjele med litt olje til blank - ikke brenn løken
  3. Ha i tomatpure, fres litt for å frigjøre smakene sammen med løken og ha i cherrytomatene, rør rundt
  4. Så tilsetter du risen og rører til den er blank
  5. Vær nå nøye og spe på med litt og litt av den varme kraften og la den koke inn i risen mens du rører før du heller på mer
  6. Det er lurt og smake underveis, både for å kjenne at risen er kokt og for å sjekke at risottoen ikke blir for tynn eller tykk/tørr - ha derfor gjerne litt mer en 1/2 liter kraft stående
  7. Så rører du inn den deilige parmesanen, smøret og pepper, ev. litt salt, skvis over litt sitron
  8. I en panne ved siden av freser jeg raskt scampi og topper risottoen med disse ved servering.
  9. Riv over fersk mozzarella, mer parmesan, litt olje, pepper og noen basilikumblader på hver tallerken ved servering

TIPS

Lag din risotto med denne oppskriften som en basis, prøv deg frem med mengdene, men den skal bli kremet og tyktflytende. Velg scampi, reker, krepsehaler eller kjøttboller - liker du ikke dette kan du bare lage den uten eller med andre grønnsaker som sopp eller finhakket squash som topping ved servering.

Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

basilikumcherrytomaterhvitløkkjøttbollerkrepsehalerløkmozzarellaolivenoljeparmesanpepperrekerrisottorisottorissaltscampisitronsaftsmørsquashtomatpure
0 kommentar 0 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Kyllingbiter med asiatisk salat og dressing til en person

    20/11/2022
  • Hjemmelaget bringebærsyltetøy er superdigg

    23/08/2022
  • Tomatsuppe med egg, basilikum og godt ferskt brød med smør

    22/05/2022
  • Ostesmørbrød med kylling, brie, sennep, soltørket tomat og bacon

    22/04/2021

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt