Denne kryddermiksen har sin opprinnelse i det Somaliske kjøkken. Det er på en måte den Somaliske Garam Masala. Hvorfor gå å kjøpe krydder når du kan lage det selv.
Det er veldig enkelt og lage denne, men du må kjøpe inn noen ingredisenser. Du får en fantastisk duft av krydder på kjøkkenet og så spennende og lage sin egen miks.
Miksen kan du oppbevare i et lukket glass i mange måneder. Bruk miksen på både fisk, kjøtt og i dressinger. Jeg har begynt å drysse litt over mye av det jeg lager, prøv deg frem.
Jeg har prøvd å få tak i en krydderkvern, men enda ikke funnet en. Det tar litt tid og bruke en vanlig morter, man blir stiv i fingerne og må ta pauser, men arbeidet er verdt det når du sitter igjen med ditt eget, duftene, deilige krydder.
Krydderet gir en dyp, varm smak til det du lager som marinert kjøtt, fisk, i dressinger, strødd over en salat, grønnsaker eller som marinade eller bare gni det tørt inn i kjøtt før du griller det.INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
TIPS