Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
Tilbehør

Min egen kryddermiks (Xawaash Spice Mix)

av singelkokken 30/09/2021 0 kommentar 248 visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
248

Denne kryddermiksen har sin opprinnelse i det Somaliske kjøkken. Det er på en måte den Somaliske Garam Masala. Hvorfor gå å kjøpe krydder når du kan lage det selv.

Det er veldig enkelt og lage denne, men du må kjøpe inn noen ingredisenser. Du får en fantastisk duft av krydder på kjøkkenet og så spennende og lage sin egen miks.

Miksen kan du oppbevare i et lukket glass i mange måneder. Bruk miksen på både fisk, kjøtt og i dressinger. Jeg har begynt å drysse litt over mye av det jeg lager, prøv deg frem.

Skriv ut
Serveringer: 20 Preptid: 30 min Koketid: 30 Minutes 30 Minutes
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

  • 1 ca. 4-5 cm lang kanelstang
  • 1/2 kopp spisskummen frø
  • 1/2 kopp korianderfrø
  • 2 ss sorte pepperkorn
  • 2-3 ts kardemommefrø
  • 3/4 ts malt nellik
  • 2 ss malt gurkemeie

SLIK GJØR DU

  • knus kanelstangen i en pose med en kjevle
  • legg kanelbiter, spisskummen, korianderfrø, pepperkorn, kardemommefrø og nellik i en stekepanne og sett på medium varme
  • kok/fres i pannen, mens du hele tiden rører rundt med en sleiv så ikke krydderet brenner seg
  • rør rundt til du kjenner den deilige aromaen og krydderet er lettere ristet , 2-4 minutter
  • avkjøl krydderet og bruk helst en kvern eller morter til fint pulver
  • bruk en fin sikt og sikt blandingen, kvern på nytt bitene du har igjen og sikt disse en gang til
  • tilsett gurkemeie, bland godt og oppbevar krydderet i en lufttett boks/glass

TIPS

Jeg har prøvd å få tak i en krydderkvern, men enda ikke funnet en. Det tar litt tid og bruke en vanlig morter, man blir stiv i fingerne og må ta pauser, men arbeidet er verdt det når du sitter igjen med ditt eget, duftene, deilige krydder. Krydderet gir en dyp, varm smak til det du lager som marinert kjøtt, fisk, i dressinger, strødd over en salat, grønnsaker eller som marinade eller bare gni det tørt inn i kjøtt før du griller det.

Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

0 kommentar 0 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Lam eller bog indian style (ekstra god gryterett)

    04/04/2021
  • Karamellsaus til kaker, is og andre desserter

    22/10/2022
  • Raita – Yoghurtdressing med tomater

    04/04/2021
  • Svenske knekkebrød med sesamfrø og havsalt

    30/09/2021

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt