Jeg har skrevet på bloggen min at jeg vil prøve å bli bedre på å lage kaker. Det prøver jeg på med denne langpannekaken og den var et ønske fra min nieses forlovede – han elsker nesten all sjokolade.
Denne tradisjonelle kaken lagde jeg i langpanne og det er smart. Da har du mange kakebiter å servere til dine gjester, belønne deg selv, gi bort eller fryse ned.
Jeg gav bort til min niese og de frøs ned det som ikke ble spist opp. Kaken tiner fort og holder seg like godt. Jeg selv hadde biter av den i en boks i kjøleskapet i 2 uker og den var like god.
Du kan også ha den som en luksusdessert med vaniljeis ved siden av, bær eller lage en bringebærcoulis.
MANDELBUNN SJOKOLADEKREM SJOKOLADEGLASUR MANDELBUNN SJOKOLADEKREMEN SJOKOLADEGLASUR Jeg lagde dobbelt porsjon med glasur til sjokolade-elskeren. På kaken ser du derfor et tykt lag sjokoladeglasur. Jeg bruker også halvparten mørk og lys kokesjokolade, fordi jeg liker den smaken. Jeg synes det blir mindre bittert, enn med bare mørk sjokolade. Skjær kaken opp i små stykker, for den er veldig mektig. Frys ned kaken, ha den i kjøleskapet inntil 2 uker og gi gjerne bort noen biter. Nyt denne kaken som den er eller som en dessert med is og bær ved siden av. En kopp kaffe og et glass portvin er heller ikke dumt. Husk avkjøling av nøttebunnen, også sjokoladekremen og tilslutt med sjokoladeglasuren, slik at lagene ikke smelter og blandes i hverandre. NYT 🙂INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
TIPS