Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
Dessert

Sarah Bernard – sjokoladekakeluksus i langpanne

av singelkokken 28/08/2022 0 kommentar 399 visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
399

Jeg har skrevet på bloggen min at jeg vil prøve å bli bedre på å lage kaker. Det prøver jeg på med denne langpannekaken og den var et ønske fra min nieses forlovede – han elsker nesten all sjokolade.

Denne tradisjonelle kaken lagde jeg i langpanne og det er smart. Da har du mange kakebiter å servere til dine gjester, belønne deg selv, gi bort eller fryse ned.

Jeg gav bort til min niese og de frøs ned det som ikke ble spist opp. Kaken tiner fort og holder seg like godt. Jeg selv hadde biter av den i en boks i kjøleskapet i 2 uker og den var like god.

Du kan også ha den som en luksusdessert med vaniljeis ved siden av, bær eller lage en bringebærcoulis.

Skriv ut
Preptid: 1 Hour 30 Min Koketid: 25 Minutes 25 Minutes
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

MANDELBUNN

  • 4 ts bakepulver
  • 400 g mandler
  • 300 g sukker
  • 6 eggehviter

SJOKOLADEKREM

  • 250 g smør
  • 200 g melis
  • 6 eggeplommer
  • 2 ts kakao
  • 2 ts vaniljesukker

SJOKOLADEGLASUR

  • 100 g mørk sjokolade
  • 100 g lys sjokolade
  • 2 ss smør

SLIK GJØR DU

MANDELBUNN

  • mal mandlene og bland inn bakepulver
  • pisk eggehvitene stive, tilsett litt og litt sukker til tykk marengs og vend forsiktig inn mandlene
  • fordel deigen i en langpanne på ca. 30x40 cm
  • stek i ovnen i midten på 180 grader i ca. 25 minutter
  • avkjøl kaken før du tar på sjokoladekremen

SJOKOLADEKREMEN

  • pisk romtemperert smør med melis
  • pisk inn eggeplommene til luftig smørkrem og tilsett kakao og vaniljesukker
  • bre sjokoladekremen over den avkjølte kakebunnen og sett den med kremen på i kjøleskapet til kald

SJOKOLADEGLASUR

  • smelt kokesjokolade med smør (avkjøl litt) og hell over kaken i et tynt lag og sett kjølig igjen til servering

TIPS

Jeg lagde dobbelt porsjon med glasur til sjokolade-elskeren. På kaken ser du derfor et tykt lag sjokoladeglasur. Jeg bruker også halvparten mørk og lys kokesjokolade, fordi jeg liker den smaken. Jeg synes det blir mindre bittert, enn med bare mørk sjokolade. Skjær kaken opp i små stykker, for den er veldig mektig. Frys ned kaken, ha den i kjøleskapet inntil 2 uker og gi gjerne bort noen biter. Nyt denne kaken som den er eller som en dessert med is og bær ved siden av. En kopp kaffe og et glass portvin er heller ikke dumt. Husk avkjøling av nøttebunnen, også sjokoladekremen og tilslutt med sjokoladeglasuren, slik at lagene ikke smelter og blandes i hverandre. NYT 🙂

Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

nøttebunnsarah bernardsjokoladeglasursjokoladekrem
0 kommentar 0 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Nøttebunn med sjokoladekrem og pynt

    29/12/2021
  • Min lakseburger er et laksestykke fylt med smøreost og urter, grønnsaker ved siden av

    28/06/2021
  • Tomatrisotto med scampi, parmesan, mozzarella og basilikum

    05/08/2021
  • Bacalaogryte – en nytelse for fiske-elskere

    20/12/2021

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt