Dette er en helt superdigg rett som du kan bruke ved siden av kjøtt, fisk eller bare som en egen rett til middag, forrett eller som en koserett til et godt glass drikke.
Du får oppskrift på en nydelig ostesaus her også eller en sjysaus av stekesmøret i pannen etter blomkålen.
Jeg kjøpte boken til Tom Victor Gausdal & Stian Floer : » Grønnsakskokebok » – en fantastisk bok med mye godt og gode råd og tips. Takker for god inspirasjon og ideer til å jobbe videre med.
OSTESAUS : Lag gjerne sausen først og la den stå på lunk i en kjele : Hasselnøttene kan du også forberede ved å riste de i en panne, legg over i et håndkle og gni av skallet før du hakker de grovt. Blomkålen : Dette er en mektig og smaksfull rett med ostesausen, så oppskriften skulle holde til både 2 og 3 personer.
Hvis du ikke er så glad i cheddarost kan du lage en sjysaus av smøret i panna. Ha i en skvett soyasaus eller worcestersaus og litt lime eller sitron.
Du kan også bytte ut blomkål med f.eks brokkoli eller andre grønnsaker du liker. Jeg har prøvd denne retten med både brokkoli, squashskiver og hjertesalat.
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
TIPS