Singelkokken
MED LIDENSKAP FOR MAT
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt
Dessert

Knekk-kaker (brune pinner) med sirup til jul

av singelkokken 20/11/2022 0 kommentar 583 visninger
Hopp til oppskrift Skriv ut oppskrift
583

Jeg fant denne oppskriften hos min mor på knekk-kaker eller brune pinner som det oftest kalles. Oppskriften er fra KK (dameblad) fra 1976. Deilige kaker til jul med sirup. De skal bli litt harde utenpå og seige inni.

Jeg har funnet oppskrifter i bøker og utklipp etter min mor. I bøkene var det oppskrifter både som hun og min mormor brukte. Det å lage disse kakene hver jul bringer frem gode barndomsminner og masse kjærlighet.

Jeg lagde dobbel porsjon for å ha noen kaker å gi bort også. De oppbevares fint i en kakeboks over laang tid.

Skriv ut
Preptid: 20 min Koketid: 10 minutes 10 minutes
Ernæringsinfo 200 kalorier 20 grams fett
Rating: 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

  • 100 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • 2 ss sirup
  • 1/2 dl hakkede mandler
  • 3 dl mel
  • 1 ts bakepulver

SLIK GJØR DU

  1. rør godt sammen romtemperert smør, sukker, vanilje og sirup
  2. hakk mandlene fint i en blender (legg litt tilside for å drysse over kakene før de stekes)
  3. ha malte mandler  i deigen og mel som er siktet sammen med vaniljesukker og bakepulver
  4. arbeid deigen gjerne sammen med hendene på slutten
  5. del opp deigen i mindre emner og rull ut med hendene til fingertykke lengder
  6. legg de på stekebrett med bakepapir
  7. klem de lett flate med gaffel
  8. stekes midt i ovnen på 175 grader i 10-12 minutter til gylne
  9. skjær de opp på skrå mens de er varme og avkjøl på rist

TIPS

Start med vispen nederst i bollen og på laveste hastighet når du skal røre sammen smør og sukker. Da slipper du at det blir snøstorm på kjøkkenet. Alle ovner er litt ulike så pass på tiden underveis så kakene ikke brenner seg.

Har du prøvd oppskriften?
Fortell meg det ved å tagge meg på Instagram.

bakepluverbrune pinnerhvetemelknekk kakermandlermargarinmelsirupsmørvaniljesukker
0 kommentar 1 FacebookTwitterPinterestRedditEmail

Skriv kommentar Avbryt svar

Husk navn, e-post og nettsted til neste gang.

* Vennligst gjør deg kjent med min personvernerklæring.

OM MEG

OM MEG

Pål Robert Jahnsen

Min interesse for å lage mat har vært en lidenskap og hobby i mange år. Jeg lager mest mat hjemme, men også for venner, bekjente og til ulike arrangementer.

POPULÆRE INNLEGG

  • Kyllingbiter med asiatisk salat og dressing til en person

    20/11/2022
  • Sommersalat med jordbær, ruccola og fetaost

    02/06/2021
  • Lam eller bog indian style (ekstra god gryterett)

    04/04/2021
  • Chiapudding med mangosaus, kokosflak, granola og pasjonsfrukt

    28/06/2021

Instagram

STIKKORD

bacon basilikum blomkål blåbær bringebær brokkoli brød chili fetaost grønnsaksbuljong hasselnøtter hermetiske tomater hvitløk indisk kjøttdeig kokosmelk koriander laks lime løk mandler olivenolje olje ost parmesan pepper persille pesto poteter raita rødløk salt sennep sjokolade smør soyasaus spinat squash sukker sursøtsaus tomater tomatsuppe urter valnøtter yoghurt
  • Instagram
  • Email

Copyright @ 2022 - singelkokken.no. Rettigheter reservert.

Singelkokken
  • Hjem
  • Forrett
  • Middag
  • Dessert
  • Salat
  • Lunsj
  • Suppe
  • Vegetar
  • Tilbehør
  • Om
  • Kontakt